Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο ταμείο για την Έκτακτη Ενίσχυση οι κτηνοτρόφοι

banner roots

Στο ταμείο για την Έκτακτη Ενίσχυση οι κτηνοτρόφοι
27.10.2020 | 13:25

Στο ταμείο για την Έκτακτη Ενίσχυση οι κτηνοτρόφοι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πληρωμή των κτηνοτρόφων με την έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν για κάθε παραγωγικό αιγοπρόβατο που διαθέτουν λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται, δηλαδή, για το κονδύλι των 31 εκατομμυρίων ευρώ που κατανέμεται σε όλη την Ελλάδα και αντιστοιχεί σε 3,90 ευρώ για κάθε επιλέξιμο ζώο, που θα εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι.

Μάλιστα το σχετικό ποσό στα 3,90 ευρώ είναι προσαυξημένο κατά 10 λεπτά του ευρώ καθώς αναμενόταν 3,80 ευρώ για κάθε επιλέξιμο αιγοπρόβατο. Η διαδικασία για την πίστωση των σχετικών ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα και αυτό σημαίνει ότι σήμερα στο σύνολό τους οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να έχουν την εικόνα των χρημάτων που τους αναλογούν.

Οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ρεπορτάζ των «Νέων της Λέσβου», καθώς πρώτα είχαν ενημερώσει τους αναγνώστες ότι μετά την πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης ακολουθεί η έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους.

Σημειωτέον ότι η ενίσχυση αυτή καταβάλλεται για να αντισταθμίσει τη διαφορά στις τιμές παραγωγού για τα αμνοερίφια που διατέθηκαν το Πάσχα στην αγορά, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού και το φρενάρισμα της εξαγωγικής δραστηριότητας σε Ιταλία και Ισπανία, που είχε ως συνέπεια την πίεση των τιμών προς τα κάτω, καθώς επίσης και από τη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια κατανάλωση που προκάλεσε το lockdown εκείνης της περιόδου.

Με τις ελάχιστες προϋποθέσεις

Η ενίσχυση καταβάλλεται στους κτηνοτρόφους πραγματικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα:

-Αρκεί να διαθέτουν εκμετάλλευση με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και να έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019. Οι παραδόσεις γάλακτος επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που αποστέλλονται ετησίως από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019 (έως και την 31-12- 2019).

-Διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και την 31/12/2019, γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το