Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 14ημερο κατ’ οίκον περιορισμό για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Καλλιθέα ζητάει ο Π. Κυριαζής

banner roots

Λήμνος: 14ημερο κατ’ οίκον περιορισμό για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Καλλιθέα ζητάει ο Π. Κυριαζής
13.11.2020 | 21:17

Λήμνος: 14ημερο κατ’ οίκον περιορισμό για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Καλλιθέα ζητάει ο Π. Κυριαζής

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, αφού πρώτα έχουν ενημερώσει τον ίδιο, καλεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας κ. Παλαιολόγος Κυριαζής όσους ταξιδιώτες καταφθάνουν στο ομώνυμο χωριό.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κυριαζής σε σχετική ανακοίνωση: «Παρακαλούνται όσοι εκτός Λήμνου έρχονται στο χωριό, να ενημερώνουν άμεσα τον Πρόεδρο και να παραμένουν στο σπίτι σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες. Θα γίνεται έλεγχος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Καλλιθέας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λήμνο, κάνει λόγο για άρνηση της πολιτείας, διαχρονικά, να αναγνωρίσει τη νησιωτικότητα γεγονός που είχε ως συνέπεια τη λήψη οριζόντιων μέτρων για όλη τη χώρα και κατ’ επέκταση την έλλειψη προστασίας των νησιωτών. Επιρρίπτει δε ευθύνες στους τοπικούς φορείς υποστηρίζοντας πως δεν διεκδίκησαν τη λήψη ειδικών μέτρων στα νησιά ενώ τέλος, κάνει λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια και προσπάθεια δημιουργίας ενός «αντιμνημονιακού» μετώπου υγείας το οποίο χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κυριαζή:

«Παρακολουθώντας την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και συγκεκριμένα στη Λήμνο, έχουμε μπει στο κόκκινο.

Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, πριν φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η άρνηση της πολιτείας - διαχρονικά - να αναγνωρίσει τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και να λάβει ειδική μέριμνα για το ανεπαρκές, ακόμα και ανύπαρκτο σύστημα υγείας σε κάποιες περιπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα την λήψη οριζόντιων μέτρων για όλη τη χώρα και εν τέλει την μη προστασία των νησιωτών. Οι υπεύθυνοι τοπικοί φορείς των νησιών δεν διεκδίκησαν την ιδιαιτερότητα του ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να προστατευτεί με έλεγχο στις πύλες εισόδου (αεροδρόμιο, λιμάνι).

Ας σταματήσουμε επιτέλους, τα μικροπολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιμνημονιακό μέτωπο υγείας είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να περάσει, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και έχει προκαλέσει το θάνατο 1,5 εκατομμυρίου ατόμων έως τώρα.

Τη λύση θα τη δώσει η Επιστημονική Κοινότητα και όχι οι πολιτικοί».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το