Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑ.Σ. Λήμνου: Θέσεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου
achilladelis
ΛΑ.Σ. Λήμνου: Θέσεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου
03.12.2020 | 21:08

ΛΑ.Σ. Λήμνου: Θέσεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της δημοτικής παράταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου, σχετικά με τον έλεγχο στατικότητας των σχολικών κτηρίων, το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα δημοτικά τέλη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημοτών.

Όπως αναφέρεται:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2 Δεκεμβρίου 2020 που πραγματοποιήθηκε δια τηλεδιάσκεψης, θέσαμε εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του ελέγχου στατικότητας όλων των σχολικών κτηρίων με βάση πρόσφατο αίτημα των σωματείων των εκπαιδευτικών προς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, με αφορμή και τον πρόσφατο σεισμό στη Σάμο.

Στο αίτημα αυτό υπήρξε απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που απευθύνεται στο Δήμο Λήμνου και ζητά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως αρμόδιος γι’ αυτό τον έλεγχο.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι προγραμματίζει σχετική σύμβαση έργου από συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον έλεγχο των παλιών σχολικών κτηρίων και των δημοτικών κτηρίων.

Δεν επαναπαυόμαστε και θα επανέλθουμε στο θέμα για το σοβαρό αυτό θέμα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στο ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας covid-19, κάναμε παρέμβαση μεταφέροντας για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα των σωματείων των εκπαιδευτικών για μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά και για προσωπικό καθαριότητας που θα εργάζεται για τη σχολαστική καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων, σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για το λόγο αυτό ψηφίσαμε λευκό στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, αφού από το ποσό των 309.699 € με τίτλο «Έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες» » δεν προβλέπονται δαπάνες για την μετατροπή των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου των 13 καθαριστριών σε πλήρους ωραρίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων σε σχολαστική καθαριότητα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Τέλος, στο θέμα του αιτήματος μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων για χαρακτηρισμό τους ως εποχικών προκειμένου να καταβάλουν στο Δήμο τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού μόνο για τη διάρκεια της λειτουργίας τους, 4 μήνες το χρόνο, ψηφίσαμε λευκό γιατί πέρα από την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, δεν προβλέπεται το ίδιο και για όσους δημότες κατοικούν στα σπίτια τους μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν έχουν κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018