Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Π. Παπούλκας - Μ. Γαροφαλλίδου: «Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σάς διαψεύδει, κα πρόεδρε!»

banner roots

Π. Παπούλκας - Μ. Γαροφαλλίδου: «Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σάς διαψεύδει, κα πρόεδρε!»
12.12.2020 | 20:54

Π. Παπούλκας - Μ. Γαροφαλλίδου: «Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σάς διαψεύδει, κα πρόεδρε!»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσω νέας ανακοίνωσης με τίτλο «Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σάς διαψεύδει, κα πρόεδρε!» ανταπαντούν οι Σύμβουλοι Κοινότητας Μύρινας Πέτρος Παπούλκας και Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα στη σημερινή τοποθέτηση της κοινοτικής παράταξης «Η Μύρινα μας Ενώνει».

Σε αυτή αναφέρεται:

«Το θέμα μας δεν είναι το δέντρο ,αλλά το δάσος!! Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,Η ΑΠΡΑΞΙΑ, Η ΜΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σ αυτή την πόλη εδώ και πολλά χρόνια ,η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και η ενασχόληση με τα εύκολα, τα ΄΄ανώδυνα΄΄ και επικοινωνιακά από πλευράς της προέδρου του συμβουλίου της κοινότητας Μύρινας καθώς και η παντελής έλλειψη πνεύματος συλλογικότητας, είναι αυτό που μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε.

Κατανοώντας για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αλλά και την δυσαρέσκεια που μπορεί να δημιουργείται στους συμπολίτες μας μέσα σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς από τέτοιου είδους δημοσιεύματα, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στις ανακρίβειες (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι συνειδητά ψεύδη) της προέδρου του συμβουλίου κοινότητας Μύρινας κας Παρασκευής Μοσχάκη.

Κυρία πρόεδρε παρακάτω απαντάμε σε κάθε μια παράγραφο της επιστολής σας.

  1. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, ο οποίος καθορίζεται ως ελεγκτικός και ενίοτε καταγγελτικός, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΄΄καταγγελτική διάθεση΄΄.Η αντιπολίτευση οφείλει να ΄΄αναδεικνύει΄΄ και να δημοσιοποιεί τις θέσεις της στα κακώς κείμενα ή μη πεπραγμένα της πλειοψηφίας, αλλά και τις προτάσεις της. Είναι χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν. Πολύ θα επιθυμούσατε βεβαίως να μην υπάρχει αυτός ο έλεγχος.
  2. Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωνόμαστε από την απαντητική προς εμάς επιστολή σας ότι η εισήγηση της τοποθέτησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι απόφαση της παράταξης ΄΄ Η ΜΥΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ΄΄!Η παράταξη της πλειοψηφίας λοιπόν ΠΡΟΤΕΙΝΕ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! Προφανώς δεν γνωρίζετε ακόμη ότι το συμβούλιο της κοινότητας Μύρινας ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ! Αποτελεί επίσης ανεξάρτητο θεσμικό όργανο το οποίο υπακούει σε νόμους και κανονισμούς και όχι σε επιθυμίες ή εντολές δημάρχων αντιδημάρχων και παρατάξεων. Πόσο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αλλά και ΝΟΜΙΜΟ είναι άραγε να αποφασίζει η μια παράταξη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες; Και ποιες είναι αυτές για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ.

Πόσο θράσος χρειάζεται άραγε για να το πράττετε αλλά και να το δηλώνετε δημόσια με την απαντητική επιστολή σας!!Θα πρέπει να μάθετε επιτέλους ότι στο συμβούλιο της κοινότητας αντιπροσωπεύουμε τη φωνή των πολιτών της Μύρινας που μας εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους την οποία δεν δικαιούστε να μην υπολογίζετε. Μαζί με εμάς απαξιώνετε και τους ίδιους!

  1. Σε ότι αφορά την διακοπή της συνεδρίασης του Οκτωβρίου. Η αποχώρηση συμβούλων κατά την διάρκεια συνεδρίασης είτε για λόγους διαμαρτυρίας (όπως στη δική μας περίπτωση),είτε για άλλους λόγους, δεν διαταράσσει σε καμία περίπτωση την απαιτούμενη απαρτία για λήψη απόφασης κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο κανονισμός(Κανονισμός λειτουργίας κοινοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Αριθμ. Εγκυκλίου 88 ΑΠ 59846/21-8-2019).Γι αυτό όμως δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα διότι παραθέτουμε αυτούσια την σχετική απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε:

<< Κε Παπούλκα καλημέρα.

Σε  απάντηση του ερωτήματος το οποίο θέσατε, σας κάνουμε γνωστό ότι η

εγκύκλιος της υπηρεσίας μας αρ. 88/59846/21.08.2020, και ειδικότερα το

κεφάλαιο 3, παρ.  2 το οποίο επικαλείσθε, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω,  η απαρτία λαμβάνεται στην αρχή της

συνεδρίασης,πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, και

θεωρείται  ότι  συντρέχει  για  όλη  τη  συνεδρίαση,  ακόμη  και  αν 

μετέπειτα αποχωρήσουν ορισμένοι σύμβουλοι.

Με εκτίμηση

Π. Γεωργακοπούλου

Υπουργείο Εσωτερικών

Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας Τ.Α.

Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α. Α' Βαθμού>>

  1. Σε ότι αφορά τις παραλείψεις των συμβουλίων Μαρτίου, Ιουλίου και Νοεμβρίου 2020.Σε κάθε περίπτωση αν και ο νόμος ρητά προβλέπει<< Αριθμ.Εγκυκλίου 88/21-8-2019 Υπ.Εσωτερικών παραγρ.3.2 >> ότι το συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά τουλάχιστο μια φορά το μήνα, ακόμη και όταν ο/η πρόεδρος δεν έχει να εισηγηθεί θέματα. Προφανώς ξεχνάτε ότι αν εσείς δεν έχετε θέματα προς συζήτηση ,μπορεί να έχουν οι άλλες παρατάξεις, ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά και να προβείτε σε εισηγήσεις.
  2. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις μας κατά καιρούς, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας΄΄ότι η κοινότητα δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και προσωπικό΄΄ ξεχάσατε να γράψετε τη συνέχεια…..Γι αυτό λοιπόν απαιτούμε, διεκδικούμε, προτείνουμε και ΄΄ενοχλούμε΄΄τα ανώτερα από εμάς θεσμικά όργανα και κυρίως ζητάμε αρμοδιότητες και την καταβολή της πάγιας προκαταβολής όπως από τα νόμο προβλέπεται. Αυτό σας επαναλαμβάνουμε συνεχώς κα πρόεδρε, αλλά φωνή βοώντας…..
  3. Σε ότι αφορά το πολύ ευαίσθητο θέμα της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην τοπική μας κοινωνία, με μεγάλη μας έκπληξη διαβάζουμε ότι και πάλι η πλειοψηφία του συμβουλίου επιστρατεύτηκε σε κοινωνικές δομές! Κρυφά από τις άλλες δυο παρατάξεις που απαρτίζουν την κοινότητα; Χωρίς την ενημέρωση του συμβουλίου; Αλήθεια όταν εμείς ως παράταξη το προτείναμε εγγράφως γιατί δεν μπήκατε καν στη διαδικασία να διαβάσετε έστω την πρόταση μας; Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑ όπως αναφέρετε παραδίδει βασικά είδη για διανομή σε ποιόν; στην Κοινότητα ή σε άτομα ;Και με ποια κριτήρια επιλογής γίνεται αυτή η διανομή; Δεν θα πρέπει να το γνωρίζουμε; Αρνηθήκαμε ποτέ τη βοήθεια μας στον συνάνθρωπο; Η μήπως δεν σας το προτείναμε εγγράφως.
  4. Για το θέμα των παρτεριών έχουμε ήδη τοποθετηθεί στα πρακτικά και δημοσίως. Απάντηση δεν έχουμε λάβει…..
  5. Κλείνοντας την απαντητική προς εμάς επιστολή, αναφέρεστε στο ότι η παράταξη σας θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για πράξεις παρά για δημόσιες καταγγελίες. Εκτός του ότι μέχρι τώρα πράξεις δεν είδαμε, μιλάτε πάλι για παράταξη δυστυχώς. Θα ήταν προς τιμήν σας να αναφέρεστε στο συμβούλιο που προεδρεύετε, θα ήταν νίκη σας να εκπροσωπείτε το θεσμικό όργανο που κληθήκατε να υπηρετήσετε και όχι παρατάξεις . Θα ήταν στα υπέρ σας να καταφέρνατε να εξασφαλίσετε την προ απαιτούμενη σύμπνοια και ενότητα(όπως συνέβαινε στα κοινοτικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων) ώστε να προχωράμε με γνώμονα το καλό της Μύρινας.

Τέλος με τις καλύτερες ευχές μας για καλές γιορτές προς όλους τους συμπολίτες μας ,ευελπιστούμε ότι όλη αυτή δημοσιότητα θα ερμηνευτεί ως δημόσιος διάλογος μεταξύ αιρετών και όχι ως μια απλή αντιπαράθεση. Κι ας μη ξεχνάμε ότι οι κοινότητες αποτελούν το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν αυτές λειτουργούν όπως τους αξίζει».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το