Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου: Ομαλά διεξάγεται η πρώτη ημέρα εμβολιασμού

banner roots

Νοσοκομείο Λήμνου: Ομαλά διεξάγεται η πρώτη ημέρα εμβολιασμού
12.01.2021 | 13:42

Νοσοκομείο Λήμνου: Ομαλά διεξάγεται η πρώτη ημέρα εμβολιασμού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με μια μικρή καθυστέρηση, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείο της Λήμνου.

Ο προγραμματισμός αναφέρει πως ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται ως τις 21.00 το βράδυ και θα επαναληφθεί τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη από τις 9 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ, προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι όσοι έχουν εκφράσει εγγράφως το ενδιαφέρον τους.

Υπενθυμίζεται πως εχθές στη Λήμνο έφθασαν τα πρώτα 150 εμβόλια κατά του covid. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Νοσοκομείο μας παρέλαβε 30 φιαλίδια, το καθένα από τα oποια περιέχει πέντε δόσεις εμβολίου.

Η μεταφορά έγινε με απόλυτη ασφάλεια μέσα στα ειδικά κυτία, τα οποία διατήρησαν τα φιαλίδια σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμών, θερμοκρασία η οποία επιτρέπει την άμεση χρήση του εμβολίου. Διευκρινίζεται πως η θερμοκρασία των -70 βαθμών, βοηθάει απλά στη διατήρηση του εμβολίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα κυτία, με τα οποία έγινε η μεταφορά, έφεραν ειδικό μηχανισμό, ο οποίος καταγράφει τη θερμοκρασία και διασφαλίζει την ποιότητα και τη μη αλλοίωση του εμβολίου, δικαιολογώντας έτσι και το μέγεθος του.

Τέλος, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι κάτοικοι του νησιού με είναι σε ηλικία 85 ετών και πάνω, μπορούν από εχθές το απόγευμα να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους στην ειδική πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/. Μάλιστα από όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία μαθαίνουμε πως δίνονται ραντεβού από τις 19 Ιανουαρίου και μετά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το