Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το Σάββατο η ακτοπλοϊκή σύνδεση

banner roots

Λήμνος - Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το Σάββατο η ακτοπλοϊκή σύνδεση
02.03.2021 | 09:27

Λήμνος - Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το Σάββατο η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Από τις 6 Μαρτίου και μέχρι τις 5 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.

Το δρομολόγιο θα αναχωρεί κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Φούρνους, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο και τελικό προορισμό τον Πειραιά. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης, το εναρκτήριο δρομολόγιο θα κάνει το Blue star Myconos, το οποίο θα ξαναμπεί στην εν λόγω γραμμή στις 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος της δρομολογιακής περιόδου, που ορίζεται στις 31/10. Από τις 13 Μαρτίου και μέχρι τις 5 Ιουνίου το παραπάνω δρομολόγιο θα εκτελεί το Blue Star Chios. «Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πλοίο θα εκτελεί το εν λόγω δρομολόγιο από Καβάλα», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου ύστερα από 5 χρόνια
Τελευταία φορά που η Θεσσαλονίκη συνδεόταν ακτοπλοϊκά με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήταν το καλοκαίρι του 2016, ενώ το 2016, 2017 και 2018 η Θεσσαλονίκη συνδεόταν με τα νησιά των Σποράδων και το 2018, εκτός από τις Σποράδες, υπήρχε σύνδεση με Κυκλάδες και Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητριάδης, είναι πολύ οικονομικές. Ενδεικτικά, ανέφερε πως το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνος στοιχίζει 23 ευρώ το άτομο και 62 ευρώ για το ΙΧ, ενώ η διάρκειά του υπολογίζεται στις 7 ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το