Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θόδωρος Παρίσος: Έφυγε από τη Λήμνο δίχως ψωμί και έγινε επιτυχημένος εργοστασιάρχης στην Αυστραλία (video)

afoi poriazi

charitakis banner new

Θόδωρος Παρίσος: Έφυγε από τη Λήμνο δίχως ψωμί και έγινε επιτυχημένος εργοστασιάρχης στην Αυστραλία (video)
06.03.2021 | 15:30

Θόδωρος Παρίσος: Έφυγε από τη Λήμνο δίχως ψωμί και έγινε επιτυχημένος εργοστασιάρχης στην Αυστραλία (video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το προσωπικό του success story περιέγραψε στην εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» ο Θόδωρος Παρίσος, ο ομογενής Λημνιός από την Αυστραλία, ο οποίος ξεκίνησε από το νησί του Ηφαίστου και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες στην άλλη άκρη της γης.

Ο κ. Παρίσος μεγάλωσε μέσα σε μία πολύ φτωχή οικογένεια στον Κοντιά. Ένα γεγονός που έχει σημαδέψει τα παιδικά του χρόνια είναι ότι, καθώς η μητέρα του δεν είχε παπούτσια να του βάλει, μια μέρα κατάφερε να βρει δύο αριστερά́ υποδήματα και του τα έβαζε για να πηγαίνει στο σχολείο.

Από τα 12 του χρόνια δούλευε όπου έβρισκε (σε μάντρες, ως ξυλουργός κτλ.). Στα 18 του έφυγε από τη Λήμνο με το πλοίο ταξιδεύοντας 40 ημέρες για να πάει στην Αυστραλία να συναντήσει έναν συγγενή του, ο οποίος ζούσε σε ένα απομονωμένο χωριό της χώρας με ελάχιστους κατοίκους.

Εκεί ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα καΐκι συναντώντας πολλές δυσκολίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν πολλές μέρες που κοιμόταν νηστικός. Μετά από πολλά χρόνια και με πολλή δουλειά, κατάφερε να αγοράσει το δικό του καΐκι. Χάρη στην ευφυία του και τη μεγάλη προσπάθεια, κατόρθωσε να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία εξάγωντας γαρίδες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Σήμερα, στην επιχείρηση έχει ενταχθεί και η οικογένειά του. Όπως είπε στον Νίκο Μάνεση ο γιος του Σταύρος, ο πατέρας του, ακόμη και σήμερα στα 72 του χρόνια παραμένει αεικίνητος.

Ο κ. Θόδωρος δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε και το αποδεικνύει, αφού κάθε χρόνο, όταν επισκέπτεται το αγαπημένο του νησί, τη Λήμνο, δεν παραλείπει να πάει στον Φακό και να συναντήσει τους κεχαγιάδες με τους οποίους μεγάλωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018