Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Τουρκία προκαλεί δυτικά της Λήμνου απαιτώντας ακύρωση ελληνικής άσκησης
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Η Τουρκία προκαλεί δυτικά της Λήμνου απαιτώντας ακύρωση ελληνικής άσκησης
20.04.2021 | 21:47

Η Τουρκία προκαλεί δυτικά της Λήμνου απαιτώντας ακύρωση ελληνικής άσκησης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Mε μια ακόμη παράνομη NAVTEX η Τουρκία επιχειρεί να ακυρώσει αντίστοιχη Ελληνική με την οποία δεσμεύουμε περιοχή δυτικά της Λήμνου για άσκηση με πραγματικά πυρά για το χρονικό διάστημα 22-27 Απρ 2021.

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι η περιοχή που δεσμεύει η Ελλάδα καλύπτει μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει παράνομα σχεδόν για όλο το το 2021 το τουρκικό ΠΝ για υποτιθέμενες ασκήσεις.

Αποτελεί πάγια πρακτική της Τουρκίας η δέσμευση περιοχών (χωρίς να εμφανίζει δραστηριότητα) σε σχεδόν ετήσια βάση με σκοπό την επίδειξη “κυριαρχίας” σε περιοχές που δεν της ανήκουν παραβιάζοντας και τα ΜΟΕ αλλά και τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

Κατά τα λοιπά αφενός εξακολουθούν να έχουν σε ισχύ το κατάπτυστο casus belli σε περιπτωση που αυξήσουμε το εύρος των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. και ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο το Αιγαίο θα γίνει ελληνική λίμνη και αφετέρου χωρίς ντροπή με παράνομες NAVTEX από παράνομους σταθμούς και με την ανοχή ευρωπαϊκών χωρών (βλέπε Ισπανία που διαχειρίζεται τη NAVAREA III) καθώς και του IMO, επιχειρούν να δεσμεύσουν περιοχές του Αιγαίου σε ετήσια βάση.

 

Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018