Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Μουτζούρης: Αίτηση χρηματοδότησης για ενίσχυση και των υπόλοιπων επιχειρήσεων
ikteo limnou
facebook seminaria
Κ. Μουτζούρης: Αίτηση χρηματοδότησης για ενίσχυση και των υπόλοιπων επιχειρήσεων
27.04.2021 | 12:52

Κ. Μουτζούρης: Αίτηση χρηματοδότησης για ενίσχυση και των υπόλοιπων επιχειρήσεων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αναβρασμός επικρατεί από εχθές στον εμπορικό κόσμο της Λήμνου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Αν και ήταν γνωστό πως οι μισές επιχειρήσεις που αιτήθηκαν ενίσχυση θα έμεναν εκτός, απορίες δημιουργήθηκαν στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή αφού μικρές επιχειρήσεις από τον κλάδο του λιανεμπορίου έμειναν εκτός σε αντίθεση με εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με ποσά που έφτασαν τα 35.000€.

Δείτε εδώ τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, αλλά και τα ποσά με τα οποία θα επιδοτηθούν.

Εντωμεταξύ, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης αποστέλλει επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα,   προκειμένου να αιτηθεί χρηματοδότηση για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» και των υπολοίπων 1706 επιχειρήσεων που έμειναν εκτός χρηματοδότησης λόγω έλλειψης πόρων.

«Η προσπάθεια του Περιφερειάρχη προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ώστε να πετύχει την επιπλέον χρηματοδότηση και την ένταξη του συνόλου των επιχειρήσεων στο παραπάνω πρόγραμμα», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018