Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμαρχος Λήμνου: «Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται εμβολιαστική κάλυψη στο νησί έως 70%» (video)

banner roots

Δήμαρχος Λήμνου: «Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται εμβολιαστική κάλυψη στο νησί έως 70%» (video)
29.05.2021 | 19:48

Δήμαρχος Λήμνου: «Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται εμβολιαστική κάλυψη στο νησί έως 70%» (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εκτενής συζήτηση για το γεγονός ότι η Λήμνος συγκαταλέγεται στα νησιά «ουραγούς» της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου που έλαβε χώρα χθες, Παρασκευή (28/5), διά τηλεδιάσκεψης.

Η συζήτηση άνοιξε με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «συνεχή» αναφορά στη Λήμνο από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, εκείνο το οποίο έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα είναι ο κόσμος να μην εμπιστεύεται το εμβόλιο της Astrazeneca με αποτέλεσμα το εμβολιαστικό κέντρο του Μούδρου να έχει ελάχιστες έως καθόλου συμμετοχές. Παράλληλα, παρατηρείται συμμετοχή που αγγίζει το 100% στα εμβολιαστικά κέντρα της Pfizer ενώ σε ό,τι αφορά εκείνα της Johnson & Johnson, παρουσιάστηκε μια ικανοποιητική συμμετοχή τις πρώτες μέρες η οποία δυστυχώς δεν συνεχίστηκε τις επόμενες.

«Κληθήκαμε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και από τους υπουργούς αλλά και τον γενικό γραμματέα να υποστηρίξουμε την προσπάθεια. Δεν θα έλεγα ότι είναι κακοπροαίρετη η κριτική που ασκείται στο νησί μας», είπε ο Δήμαρχος Λήμνου και συμπλήρωσε: «Αν δείτε τα ποσοστά μας μέσα από την επίσημη πλατφόρμα θα καταλάβετε ότι είναι καλύτερα από τα ποσοστά της επικράτειας. Θεωρούμε ότι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα προγραμματισμένα ραντεβού, μέχρι το τέλος Ιουνίου που προβλέπει το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, θεωρούμε ότι θα έχουμε πετύχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό της τάξεως του 65%-70%. Μετά το τέλος Ιουνίου, με τα σημερινά δεδομένα, προφανώς θα απαιτηθεί κι άλλος χρόνος για να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι δημότες». Ο κ. Μαρινάκης κατέληξε καλώντας το σώμα να παρακινήσουν από κοινού τους οικείους τους να εμβολιαστούν το συντομότερο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Νίκη για τη Λήμνο» κ. Ιωάννα Διαματάρη τόνισε τα οφέλη του εμβολιασμού και κάλεσε τους δημότες να μην φοβηθούν να εμβολιαστούν. «Πρέπει να θωρακίσουμε και το νησί μας και την ακεραιότητα όλων μας αλλά και την οικονομία», είπε και πρόσθεσε: «Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι Λημνιοί δεν αρνούνται να εμβολιαστούν. Έχουμε και περιπτώσεις που τα στελέχη του ΟΚΠΑ και του “Βοήθεια στο Σπίτι” συνέδραμαν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να φτάσουν στο εμβολιαστικό κέντρο με ασφάλεια και ταχύτητα. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μία καλή τουριστική σεζόν, είναι το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας», κατέληξε η δημοτική σύμβουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Λήμνος Μπροστά» κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για φαινόμενα συνωστισμού στο νησί και επέστησε την προσοχή ώστε να μην μπει η Λήμνος στο βαθύ κόκκινο, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΣΥΜ.Π.ΑΝ» κ. Βλάσης Χατζηχαραλάμπους τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εκπέμψει σύσσωμο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. «Πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να έχουν τις επιφυλάξεις τους αλλά αυτή τη στιγμή κρίνεται αναγκαίο να εμβολιαστεί ο κόσμος και ειδικότερα τα νησιά έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ», είπε ο δημοτικός σύμβουλος. Πρότεινε δε, να δημιουργηθεί ένα σποτ για παρακίνηση των πολιτών, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο ο οποίος ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα προχωρήσουν στην παραγωγή ενός σποτ που θα αναδεικνύει αναγκαιότητα για εμβολιασμό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel