Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>10 σωματεία και φορείς της Λήμνου καλούν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

the roots web banners 06

10 σωματεία και φορείς της Λήμνου καλούν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση
09.06.2021 | 21:04

10 σωματεία και φορείς της Λήμνου καλούν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

10 σωματεία και φορείς της Λήμνου, απευθύνουν κοινό κάλεσμα στην κοινωνία της Λήμνου με σύνθημα: «Όλες και όλοι στην πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10.30 π. μ.

Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν!»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Όλες και όλοι στην πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10.30 π. μ.

Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση, διατηρώντας και επεκτείνοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα αντεργατικά μέτρα που καθιέρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με το νομοσχέδιο:

  • Καταργείται το 8ώρο και θεσμοθετείται η 10ωρη (ή ακόμα και 12ωρη) εργασία. Διαλύεται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Ο εργαζόμενος καλείται να είναι και «διαθέσιμος» όποτε και όσο απαιτεί ο εργοδότης.
  • Γενικεύεται η εργασία τις Κυριακές, σχεδόν στο σύνολο των κλάδων. Εξαφανίζεται στην πράξη η μοναδική μέρα ξεκούρασης κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε εξαίρεση.
  • Καθιερώνεται και γενικεύεται η τηλεργασία. Αυξάνεται στο έπακρο η εντατικοποίηση της εργασίας και γίνονται δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του εργάσιμου και του μη εργάσιμου χρόνου
  • Αυξάνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών και μειώνεται η αποζημίωσή τους. Δίνεται επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις, αντί για νέες θέσεις εργασίας, να ξεζουμίζουν με υπερεκμετάλλευση τους εργαζόμενους, την ώρα που τα παιδιά μας θα σέρνονται στις στρατιές των ανέργων.
  • Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και υποβαθμίζονται οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπήρχαν σε δήθεν "ανεξάρτητες αρχές", αφήνοντας την εργοδοσία να σμπαραλιάζει ελεύθερη τα πάντα.
  • Απελευθερώνονται στην πράξη οι απολύσεις των εργαζομένων.
  • Το νομοσχέδιο εκφράζει κυριολεκτικά το ταξικό μίσος των εκμεταλλευτών απέναντι στα σωματεία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Ουσιαστικά, επιδιώκουν να κυριαρχήσει η «σιωπή νεκροταφείου» σε κάθε κλάδο, να καταστήσουν «παράνομη» κάθε συλλογική διαδικασία. Απαγορεύεται στην πράξη η απεργία σε μια σειρά χώρους που μετατρέπεται σε «συμβολική πράξη». Απαγορεύεται η περιφρούρηση της απεργίας, η οποία θα τιμωρείται ως ποινικό αδίκημα.

Όλοι στην μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα! Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων, που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν τα δικαιώματά μας!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το