Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Σε λειτουργία το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα «Seatrac»

the roots web banners 06

Λήμνος: Σε λειτουργία το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα «Seatrac»
17.06.2021 | 13:59

Λήμνος: Σε λειτουργία το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα «Seatrac»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου με την οποία ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εγκαταστάθηκε η συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην παραλία «Ρωμέικος Γιαλός» στη Μύρινα. Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η εγκατάσταση στην παραλία «Εβγάτης».

Όπως αναφέρεται: «Βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες για επαφή με τη θάλασσα, άθληση, ψυχαγωγία και απόλαυση των ευεργετικών της ιδιοτήτων.

Για την προμήθεια των τηλεχειριστηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΟΚΠΑ Δήμου Λήμνου στο οίκημα Σαχτούρη (οδός Σαρρή 1, Ρωμέικος Γιαλός, τηλ. 22540-25525), καθώς και στο περίπτερο στην γέφυρα του Ρωμέικου Γιαλού που βρίσκεται πλησίον του συστήματος.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο Δήμος Λήμνου είναι ένας από τους πρώτους Δήμους οι οποίοι εγκατέστησαν SEATRAC, καθώς φέτος λειτουργεί για 8η συνεχή χρονιά».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel