Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Έρχεται Ζέπελιν για την επιτήρηση των συνόρων

afoi poriazi

Λήμνος: Έρχεται Ζέπελιν για την επιτήρηση των συνόρων
14.07.2021 | 10:06

Λήμνος: Έρχεται Ζέπελιν για την επιτήρηση των συνόρων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα αερόστατο «Eagle Owl», τύπου Ζέπελιν της Frontex, μήκους 20 μέτρων, αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες η Λήμνος προκειμένου να συνδράμει για τρεις τουλάχιστον μήνες στις επιχειρήσεις επιτήρησης των συνόρων κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Το αερόστατο είναι εξοπλισμένο με ραντάρ και θερμικές κάμερες και πετάει σε ύψος 300 μέτρων με μέγιστη εμβέλεια τα 32 χλμ. Στο νησί μας αναμένεται να τοποθετηθεί στην Νοτιοανατολική μεριά.

Πρόκειται για μια γερμανο-γαλλική συμπαραγωγή (γερμανικές εταιρείες καινοτομίας και γαλλικές εταιρείες εναέριου χώρου CNIM) που μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Frontex έχει εκμισθώσει δύο αερόστατα τύπου Ζέπελιν για την επιτήρηση των συνόρων στον Έβρο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Το πρώτο εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα με βάση το Xanthinea.gr έχει πραγματοποιήσει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις και το δεύτερο, όπως ήδη αναφέραμε στο νησί της Λήμνο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018