Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μούδρος: Τα αποτέλεσμα από το πέρασμα του "Τυφώνα" απο τη Λήμνο
afoi poriazi
Μούδρος: Τα αποτέλεσμα από το πέρασμα του "Τυφώνα" απο τη Λήμνο
15.07.2021 | 09:31

Μούδρος: Τα αποτέλεσμα από το πέρασμα του "Τυφώνα" απο τη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Αντώνης Ματζαβέλας

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/7/2021 στο Μούδρο Λήμνου εκδήλωση με θέμα τον απολογισμό της δράσης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και του πλοίου "Τυφώνας" στη Λήμνο.

Για 117 ημέρες το πλήρωμα, τα στελέχη και οι εθελοντές της αποστολής του "Τυφώνα" στη Λήμνο, καθάρισαν πρακτικά το σύνολο των ακτών του νησιού, συγκεντρώνοντας πάνω από 56 τόνους πλαστικών απορριμμάτων, καταγράφοντας ταυτόχρονα και τις ποσότητες τους ανά κατηγορίες.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του πολύ σημαντικού, για το νησί μας, έργου η Εκτελεστική Δ/ντρια του Ιδρύματος κα Αγγελική Κοσμοπούλου τόνισε, μεταξύ των άλλων, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του νησιού στο θέμα, με στόχους τις καθαρές παραλίες στη Λήμνο και τη δραστική μείωση, έως κατάργηση, των πλαστικών 1 χρήσης.

Παραβρέθηκα στην εκδήλωση ως προσκεκλημένος ομιλητής, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΚοινΣΕπ ΑΛΩΝΙΤΉΣ, και βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθώ στην πρόσκληση της κας Κοσμοπούλου και να προτείνω τη συνέχιση του προγράμματος καταγραφής και απομάκρυνσης πλαστικών από τις ακτές του νησιού μας συνδυάζοντας τη δράση των εθελοντικών ομάδων του νησιού και συλλογικοτήτων, των ομάδων περιβάλλοντος της 2βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των δυνατοτήτων ανακύκλωσης που υπάρχουν στο νησί από ΜΚΟ, προσφέροντας τις υπηρεσίες της ΚοινΣΕπ ΑΛΩΝΙΤΉΣ για το συντονισμό και τη διαχείριση του προγράμματος.

Η πρόταση αυτή έτυχε της θερμής υποδοχής από μέρους της κας Κοσμοπούλου και των συνεργατών της, οπότε ξεκινάμε όλοι μαζί με πολύ ενθουσιασμό το σχεδιασμό του προγράμματος ελπίζοντα σύντομα να έχουμε ευχάριστα νέα να σας ανακοινώσουμε.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018