Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου
afoi poriazi
«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου
27.07.2021 | 20:37

«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» στη Λάρισα, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας (ΠΟΚΕΛ), παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Θάλασσας στην Πλατανιά Βελίκας, με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Ευδοκία Ποιμενίδου (νηπιαγωγός, αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ), αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσουν η Βίκυ Τασιοπούλου, (εκπαιδευτικός), η Ολυμπία Καλαμπαλίκη και η Χρύσα Φράγκου (ψυχολόγοι), ενώ η βραδιά θα κλείσει με την ίδια τη συγγραφέα, τη Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου. Την εκδήλωση συντονίζει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Λίγα λόγια λόγια για το βιβλίο

Ο 15χρονος Γεράσιμος ζει με την οικογένειά του στη Λήμνο και μετά από μια εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργειά του θα τον οδηγήσει να μπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσμενα, θα συναντήσει έναν ρακένδυτο ηλικιωμένο άντρα, που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο μυθικός ήρωας, που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας. Εξαιτίας μιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει μαζί του για ένα διάστημα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθημερινές του συνήθειες.

Κοιμούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συμφιλιώνονται και μέσα απ' αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν, παρά τις μεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον, μέχρι που φτάνει η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς και γιατί συνάντησε τον Γεράσιμο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να μάθει ο Γεράσιμος απ’ αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;

prosk zafeiria kotzamanoglou

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018