Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Γεώργα για ακτοπλοϊκό: «Ακόμα και παραιτήσεις, αν χρειαστεί»

banner roots

Λήμνος - Γεώργα για ακτοπλοϊκό: «Ακόμα και παραιτήσεις, αν χρειαστεί»
21.08.2021 | 17:51

Λήμνος - Γεώργα για ακτοπλοϊκό: «Ακόμα και παραιτήσεις, αν χρειαστεί»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Υπέρ της χάραξης κοινής πορείας με άμεσες δραστικές ενέργειες, ακόμη και παραίτηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τάχθηκε η δημοτική παράταξη «Νίκη για τη Λήμνο» στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ακτοπλοϊκό.

Όπως αναφέρει σχετικά η παράταξη:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/08/2021 έκτακτο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου με συμμετοχή του Επάρχου και άλλων εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου, πολιτικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του τόπου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί αυτό το καλοκαίρι εν σχέσει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τη γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα, την εξυπηρέτηση της οποίας έχει αναλάβει με σύμβαση η εταιρία Sea Jets.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν στους λιμένες της Μύρινας και της Καβάλας, εικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας των επιβατών, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού ή στωικής αναμονής για την όποια αντίδραση από πλευράς της Πολιτείας. 

Αναδείχθηκε από την επικεφαλής της παράταξης μας "ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ"  Ελεονώρα Γεώργα η ανάγκη διερεύνησης και απόδοσης των ευθυνών, πλην όμως σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού αυτή τη στιγμή συντρέχει άμεση, επιτακτική και κατεπείγουσα περίπτωση να αντικατασταθεί το πλοίο Aqua Star με πλοίο αξιόπλοο που αρμόζει στο νησί, τους ταξιδιώτες και τους νησιώτες. 

Η ανταλλαγή επιστολών και οι οχλήσεις από μακρυά έχουν αποδειχθεί ατελέσφορες.

Τονίστηκε με εμφατικό τρόπο από την κ. Γεώργα η ανάγκη συγκρότησης κλιμακίου αποτελούμενου από τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, τον Έπαρχο Λήμνου και εκπροσώπους λοιπών φορέων προκειμένου για την αυτοπρόσωπη παράσταση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για να δοθεί λύση ΤΩΡΑ. 

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος στα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ είναι βασικός μοχλός πίεσης στις οριακές αυτές καταστάσεις. 

Η κ. Γεώργα υπογράμμισε την αναγκαιότητα και το κατεπείγον χάραξης κοινής και ομόφωνης πορείας, αν χρειαστεί και με παραίτηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου η Πολιτεία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και να δώσει λύση άμεσα. 

Οι ανωτέρω προτάσεις και θέσεις εν πολλοίς έτυχαν  αποδοχής από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους φορείς που τοποθετήθηκαν και συμφώνησαν, επαυξάνοντας ο καθένας με τη σειρά του. 

Παρόλο που η θέση της παράταξής μας για ομόφωνη, δυναμική και έντονη αντίδραση υπήρξε ξεκάθαρη και εμφατική, η πρόταση που τέθηκε από το Δήμαρχο προς ψήφιση ήταν η αποστολή ενιαίου  ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου προς το ΥΕΝ.

Η παράταξη μας, θέτοντας πάντοτε ως προτεραιότητα το καλό του τόπου και το συμφέρον των συμπολιτών μας, στις δύσκολες αυτές στιγμές, θεωρεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο για  αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό ψήφισε υπέρ της πρότασης του Δημάρχου.

Το πρόβλημα παραμένει, το θέμα απαιτεί γενναίες αποφάσεις και ουσιαστικές λύσεις, η παράταξή μας, θα συνεχίσει με αμείωτο το ενδιαφέρον για το θέμα, τις επαφές και ενέργειες της».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το