Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Η Αρχή του Αρχιμήδη» από τη Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ «Λήμνος» στις 26 και 27 Αυγούστου

banner roots

«Η Αρχή του Αρχιμήδη» από τη Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ «Λήμνος» στις 26 και 27 Αυγούστου
22.08.2021 | 13:08

«Η Αρχή του Αρχιμήδη» από τη Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ «Λήμνος» στις 26 και 27 Αυγούστου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ "Λήμνος", μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, σας παρουσιάζει με χαρά το έργο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό «Η Αρχή του Αρχιμήδη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Καριακλή.

laiki skini meas limnos 1

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 26 & 27 Αυγούστου, ώρα 20:30 στο Χώρο Γευσιγνωσίας του Οινοποιείου της Ένωσης Λήμνου (έναντι του νέου λιμένος Μύρινας).

Η Αρχή του Αρχιμήδη είναι ένα σύγχρονο ισπανικό έργο, ενός καταξιωμένου Καταλανού συγγραφέα (Ζουζέπ Μαρία Μιρό),που θα μας φέρει αντιμέτωπους με ένα αριστοτεχνικά απλό δίλημμα.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία πισίνα, όπου ο Tζόρντι, δάσκαλος σε μια ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σ’ ένα αγοράκι που κλαίει γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο...Τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ή μη απρεπής κίνηση με υποβόσκουσα σεξουαλική πρόθεση; Κίνηση που ίσως αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα για τον παρατηρητή απ΄ό,τι για τον δράστη. Ποιος κοιτάει; Από ποια οπτική γωνία; Κίνηση-εκκίνησης εκρηκτικών συζητήσεων και καταστάσεων που φέρνουν στην επιφάνεια καχυποψίες, προκαταλήψεις και φόβους.

«Κάθε σώμα που βυθίζεται στη λάσπη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χάνει από την ελευθερία του τόση ,όση επιθυμεί η κοινή γνώμη που την εκτοπίζει»- Μαρία Χατζηεμμανουήλ (μεταφράστρια)

Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά & η τιμή εισιτηρίου 5€.Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα υπάρχει προπώληση στο βιβλιοπωλείο "Κύβος".

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

ΧΟΡΗΓΟΙ: JUMBO-ΚΥΒΟΣ, MANOS BEACH BAR, ΠΑΝΤΕΛΗΣ BEACH BAR, ΑΦΟΙ ΚΡΑΣΣΑ, MAGIC WOOD – ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΣ, ΓΑΡ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΟΙΚΟΔ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΚΤΥΟ- ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΧΙΩΤΟΥ – ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, ΣΩΤHΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑΤΟΝ ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΛΗΜΝΟΥ - Η ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καριακλής

Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Μαυράκης

Mουσική/SoundDesign: ΑναστάσηςΠετρέλλης

Σκηνικά: Έλσα Λιάκη

Φωτισμός: Θύμιος Γουδέλλης

Τεχνικός φώτων: Ντότζο Μήτρε

Τεχνικός ήχου: Δημήτρης Μπιργιώτης

Φροντιστής: Σούλα Καριακλή

Μακιγιάζ: Πένυ Ζωγράφου

Βίντεο-Μοντάζ: Έλσα Λιάκη

Αφίσα-Πρόγραμμα: Δημήτρης Μπιργιώτης

Ηθοποιοί:

Τζόρντι: Κυριάκος Δανιήλ

Έκτωρ: Θανάσης Τζάνερος

Άννα: Λουκία Κρασσά

Νταβίντ: Αλέξης Ρίζος

arximidis meas

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το