Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Ακτοπλοϊκό: Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
afoi poriazi
Λήμνος - Ακτοπλοϊκό: Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
28.08.2021 | 11:56

Λήμνος - Ακτοπλοϊκό: Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το ακτοπλοϊκό:

«Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27 Αυγούστου 2021 με θέμα "Συζήτηση και λήψη απόφασης αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και την Καβάλα", καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση που ήταν η εξής:

  • Νέα κινητοποίηση, ως συνέχεια της κινητοποίησης που διοργάνωσαν τα εργατικά σωματεία, με το πλαίσιο αιτημάτων του ψηφίσματος της συγκέντρωσης που ήταν:
  • Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.
  • Σε περίπτωση που θα κατεβεί επιτροπή για συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας, να απευθυνθούμε στην Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων με αίτημα τη διοργάνωση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας ως μέσο πίεσης.

Η πρόταση του Δημάρχου ήταν κινητοποίηση στο λιμάνι της Μύρινας με αποκλεισμό του καραβιού με μοναδικό αίτημα την αντικατάσταση του AQUA STAR στις 3 του Σεπτέμβρη και προηγουμένως συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό ναυτιλίας στη 1 του Σεπτέμβρη.

Στην πρόταση αυτή ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ γιατί αφενός το αίτημα δεν απαντά στο με ποιο άλλο πλοίο θα αντικατασταθεί το AQUA STAR, δίνοντας το ελεύθερο στην εταιρεία και τον υπουργό να το αντικαταστήσουν με άλλο πλοίο που μπορεί να είναι στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από πλευράς αξιοπλοΐας ή και παλαιότητας και αφετέρου γιατί πιστεύουμε ότι από μόνη της η επιτροπή, χωρίς την πίεση με μια συγκέντρωση έξω από το υπουργείο ναυτιλίας, δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της 3ης του Σεπτέμβρη, προτάσσοντας το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων από το ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργατικών σωματείων της 25ης Αυγούστου».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018