Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Ανοιχτή επιστολή στους μαθητές με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων

banner roots

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Ανοιχτή επιστολή στους μαθητές με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων
30.08.2021 | 19:20

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Ανοιχτή επιστολή στους μαθητές με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές και μαθήτριες του νησιού εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Η παράταξη αναφέρει:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που περάσατε φέτος από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγχαρητήρια, γιατί δεν σταματήσατε ποτέ να προσπαθείτε κόντρα στα απανωτά εμπόδια που συναντούσατε. Η κυβέρνηση έπαιξε κυριολεκτικά με την προστασία της υγείας σας και τα όνειρά σας. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας και λίγους μήνες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 40.000 υποψηφίους, θέτει σε κίνδυνο τους όρους λειτουργίας δεκάδων σχολών σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων, που αποδεδειγμένα πια έχουν κάνει το σχολείο χειρότερο.

Ακόμα κι αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, να αισθάνεστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσατε όλοι σας. Να θυμάστε πως η μέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος μιας πολύ δύσκολης και ψυχοφθόρας διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί και επίσημα μια νέα αρχή, όποια κι αν είναι αυτή. Όπου και αν βρεθείτε, κρατήστε στο μυαλό σας το πιο σημαντικό μάθημα από τη χρονιά που μόλις τελείωσε: Πως τη ζωή και τη μόρφωση, που μας αξίζει, δεν μας τα χαρίζει κανείς. Τα κατακτάμε τόσο με την προσπάθεια που κάνει ο καθένας μας, αλλά κυρίως με τη συλλογική, ασυμβίβαστη και ασταμάτητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλή αρχή!».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το