Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Συζητούμε για την Ευρώπη, μαθαίνουμε γι' αυτήν | Ομιλίες σε σχολεία και ευρύ κοινό (audio)

banner roots

Λήμνος: Συζητούμε για την Ευρώπη, μαθαίνουμε γι' αυτήν | Ομιλίες σε σχολεία και ευρύ κοινό (audio)
28.09.2021 | 20:40

Λήμνος: Συζητούμε για την Ευρώπη, μαθαίνουμε γι' αυτήν | Ομιλίες σε σχολεία και ευρύ κοινό (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δύο εκδηλώσεις με θέμα το μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθούν στη Λήμνο την Παρασκευή (1/10) και το Σάββατο (2/10) για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου του Μούδρου, αλλά και για το ευρύ κοινό του νησιού αντίστοιχα.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Διευθυντής Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ο Στέλιος Περράκης, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Κρεμλής, νομικός και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, καθώς και ο Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την πρώτη μέρα παραμονής τους στη Λήμνο, οι επιστήμονες θα μιλήσουν στους μαθητές του Μούδρου για τη θέση των νέων στην Ευρώπη του μέλλοντος, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» για το κοινό με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Γρηγορίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου με αφορμή την επερχόμενη επίσκεψή του στη Λήμνο, και στο πλαίσιο της συζήτησης κλήθηκε να σχολιάσει τα διεθνή θέματα της επικαιρότητας.

Ακούστε τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το