Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μετά την Κρηνίδα και το Φαρακλό έρχεται το δάσος με τις βελανιδιές
Μετά την Κρηνίδα και το Φαρακλό έρχεται το δάσος με τις βελανιδιές
04.10.2021 | 13:04

Μετά την Κρηνίδα και το Φαρακλό έρχεται το δάσος με τις βελανιδιές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τις Κυριακάτικες εξορμήσεις συνεχίζει ο Σύλλογος Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης, καλώντας τον κόσμο της Λήμνου να γνωρίσει μαζί του όμορφες «γωνιές» του νησιού.

DSC02675

Στην ανακοίνωσή του για την εκδρομή της Κυριακή ο Σύλλογος αναφέρει:

Όμορφο κυριακάτικο πρωινό το χθεσινό, 3 Οκτωβρίου, το περάσαμε με μέλη και φίλους του Συλλόγου μας. Στην Κρηνίδα είχαμε την τύχη να μας μιλήσει για τη ζωή στο χωριό και τα παιδικά του βιώματα ο Γιώργος Τσιμουρής, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος έκανε επίσης αξιοσημείωτες αναφορές στην αγροτική ζωή και οικονομία του νησιού γενικότερα. Καμία από τις 20 οικογένειες που διέμεναν στον οικισμό δεν έχει επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι. Μόνο οι μνήμες επιστρέφουν και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιώργο που μοιράστηκε μαζί μας τις δικές του αναμνήσεις.

DSC02635

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε τμήμα της διαδρομής που οδηγεί από το Προπούλι στους γεωλογικούς σχηματισμούς στα Φαρακλά και να θαυμάσουμε το μοναδικό έργο της φύσης στη βόρεια πλευρά της Λήμνου. Η φίλη μας η Αγάθη είχε την ευκαιρία να εναποθέσει στο χώρο πέτρωμα που είχε αποσπαστεί από επισκέπτη στο παρελθόν, τονίζοντας με την ενέργειά της την ανάγκη προστασίας του γεωλογικού πάρκου.

Ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχαν στην εξόρμηση, για την άψογη συνεργασία, το κέφι και τις χρήσιμες παρεμβάσεις τους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου σε μία περιπατητική διαδρομή στο Ρεπανίδι και στο υπολειμματικό δάσος με τις βελανιδιές. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα.

DSC02591

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018