Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μήνυμα Μουτζούρη για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου
ikteo limnou
Μήνυμα Μουτζούρη για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου
08.10.2021 | 11:55

Μήνυμα Μουτζούρη για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου, στις 8 Οκτωβρίου 1912, μετά από πολυετή Οθωμανική κατοχή:

«Ο φετινός εορτασμός της Επετείου Απελευθέρωσης, της από αρχαιοτάτων ετών Ελληνικής Νήσου Λήμνου μετά από μακρόχρονη περίοδο Οθωμανικής σκλαβιάς, πραγματοποιείται με ισχύοντα μέτρα κατά της εξάπλωσης της Πανδημίας. Αλλά και υπό τις προκλητικές ενέργειες από Τουρκικής πλευράς, ευθείας αμφισβήτησης της Ελληνικότητας του Ανατολικού Αιγαίου και των νήσων του με χρήση έωλων επιχειρημάτων. Υπό αυτές τις συνθήκες στρέφουμε με αίσθημα τιμής, υψηλό εθνικό φρόνιμα και αποφασιστικότητα, τη σκέψη μας στα ιστορικά γεγονότα των ημερών της άφιξης του απελευθερωτή Ελληνικού Στόλου κάτω από το Κάστρο της Μύρινας, υπό τις διαταγές του αείμνηστου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Ξαναζούμε τις στιγμές της ύψωσης της Ελληνικής σημαίας υπό τους ήχους κανονιοβολισμών και τη χαρά των Ελλήνων κατοίκων από την επανένωση με την ελεύθερη Ελλάδα και με αίσθημα ικανοποίησης για τα εθνικά μας Δίκαια αποδίδουμε τον πρέποντα σεβασμό και τιμή στους πρωτεργάτες της ελευθερίας της νήσου και όλων των αγώνων του Έθνους. Χρόνια πολλά Ελληνική και ελεύθερη Λήμνος».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018