Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμος Λήμνου προχωρά στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Κινητικότητα | Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις

banner roots

Ο Δήμος Λήμνου προχωρά στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Κινητικότητα | Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις
13.10.2021 | 20:40

Ο Δήμος Λήμνου προχωρά στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Κινητικότητα | Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο σχεδιασμός για τη Βιώσιμη Κινητικότητα είναι ένας στρατηγικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων των σχετικών με τις μετακινήσεις και τις μεταφορές στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (ΣΒΑΚ) στοχεύει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των μεταφορών, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των προσώπων και στην παροχή υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένων και συνδυασμένων λύσεων και υπηρεσιών μετακίνησης προσώπων και αγαθών.

Ο σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική που προάγει τους βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, ήτοι τη δημόσια συγκοινωνία, το περπάτημα, το ποδήλατο, τα καθαρά/ πράσινα οχήματα, τις συνδυασμένες μεταφορές, τις συλλογικές και κοινόχρηστες μεταφορές. Η βιώσιμη κινητικότητα αφορά πρωτίστως τους τρεις βασικούς πυλώνες περπάτημα-ποδήλατο-δημόσια συγκοινωνία.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα μέσω ειδικής φόρμας να καταθέτουν τα προβλήματα και τις ιδέες τους για τις μετακινήσεις στην πόλη,

Δείτε περισσότερα: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – (sbak.gr)

ενώ υπάρχει και ειδικό ερωτηματολόγιο για μαθητές, γονείς και κατοίκους:

Ερωτηματολόγιο Μαθητών: https://forms.gle/a9RXTyfZjh314KKr5

Ερωτηματολόγιο Γονέων: https://forms.gle/daUjZLTcacBuYXyR9

Ερωτηματολόγιο Κατοίκων: https://forms.gle/4HbbkGX2as6b48SP6

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το