Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Μπουρνούς: Ενισχύστε επιτέλους τη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, αντί να την καταστρέφετε.
Γ. Μπουρνούς: Ενισχύστε επιτέλους τη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, αντί να την καταστρέφετε.
15.10.2021 | 14:05

Γ. Μπουρνούς: Ενισχύστε επιτέλους τη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, αντί να την καταστρέφετε.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε στις 14 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αλλά και την επιχειρούμενη, από το Υπουργείο, λειτουργική υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Κοντιά, Θάνους, Μούδρου, καθώς και του νηπιαγωγείου Ατσικής.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, μετά από επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», αλλά και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού, παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο για το ίδιο θέμα. Η εμφανής υποστελέχωση των σχολείων, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και η άδικη υποβάθμιση τεσσάρων σχολείων της Λήμνου, επιβεβαιώνουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την Παιδεία.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί την κ. Κεραμέως να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και να ανακαλέσει τις εντελώς αναίτιες και άνευ λόγου αποφάσεις υποβάθμισης των συγκεκριμένων σχολείων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ενώ συνεχίζεται η υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Κοντιά, Θάνους, Μούδρου και του νηπιαγωγείου Ατσικής.»

 

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και για την επιχειρούμενη λειτουργική υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Στην επιστολή παρατηρούνται, επισημαίνονται και παρατίθενται αναλυτικά, κατόπιν και της δεύτερης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η υποστελέχωση των σχολείων και η ύπαρξη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι σημαντικές ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αγγλικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών καθώς και τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι παραμένουν κλειστά τα Τμήματα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου και στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας ενώ δεν λειτουργούν, επίσης, τα ολοήμερα τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου.

Την ως άνω προβληματική κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, επιβαρύνει, έτι περαιτέρω, η επιχειρούμενη, εκ μέρους της Πολιτείας, λειτουργική υποβάθμιση, των δημοτικών σχολείων Κοντιά, Θάνους, Μούδρου, καθώς και του νηπιαγωγείου Ατσικής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά, που δέχεται μαθητές από τη συγχώνευση τριών σχολείων, υποβαθμίζεται από 6/θέσιο σε 5/θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Θάνους σε μονοθέσιο, το Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου από 7/θέσιο σε 6/θέσιο ενώ το νηπιαγωγείο της Ατσικής υποβαθμίζεται σε μονοθέσιο.

Καλείται η Υπουργός να ανακαλέσει τις, εντελώς αναίτιες και άνευ λόγου, όπως προκύπτει από την αναλυτική τεκμηρίωση στην επιστολή, αποφάσεις υποβάθμισης των συγκεκριμένων σχολείων και να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018