Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Έκθεση «KavalaExpo 2013» με την συμμετοχή έξι επιχειρήσεων από τη Λήμνο

banner roots

Ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Έκθεση  «KavalaExpo 2013» με την συμμετοχή έξι επιχειρήσεων  από τη Λήμνο
16.10.2013 | 10:36

Ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Έκθεση «KavalaExpo 2013» με την συμμετοχή έξι επιχειρήσεων από τη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Π.Β.Α. από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου, κατόπιν διερευνητικών επαφών με επιχειρήσεις της Λέσβου – Λήμνου, συμμετείχαν για πρώτη φορά στην 21η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO2013”, που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διεθνή έκθεση, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή, υπαγορεύτηκε δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών στα δύο νησιά από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ Καβάλας και Λήμνου – Λέσβου, μέσω της εταιρείας “NEL LINES”, η οποία ήταν και ο μεγάλος χορηγός της συμμετοχής στην παραπάνω έκθεση.  

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2013 – 14. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου – Λήμνου, δόθηκε η δυνατότητα στις παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις των δύο νησιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συμμετέχουν προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας. 

Πέραν της μεγάλης αγοραστικής ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (αγαθά και τουριστικοί προορισμοί) της Λέσβου και της Λήμνου από τους χιλιάδες τελικούς  καταναλωτές της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επί 6 ημέρες κατέκλυσαν το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους πολλούς ξένους που καθημερινά επισκέπτονταν τα περίπτερα της “KAVALAEXPO”, με προεξέχοντες τους Τούρκους τουρίστες της περιοχής (προερχόμενους κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης), καθώς και τους Βούλγαρους, Σέρβους και Ρώσους επισκέπτες της Καβάλας και της Μακεδονίας γενικότερα. 

Εκτός του πολυπληθούς ελληνικού και ξένου κοινού που επισκέφθηκε το ενιαίο stand  της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου, το περίπτερο των δύο νησιών τίμησαν επανειλημμένως με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κώστας Σιμιτσής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος Τσατσούλης, o Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ελλάδος) κ. Γιώργος Καβαθάς, εκπρόσωποι Δήμων και Επιμελητηρίων πόλεων της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, κ.α. 

Οι επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου που έδωσαν το παρόν, με τη φυσική παρουσία των ίδιων των επιχειρηματιών ή αντιπροσώπων τους στη Βόρειο Ελλάδα, ήταν:

1.“ΑΙΘΑΛΕΙΑ” HOTEL (ΜΟΥΔΡΟΣ ΛΗΜΝΟΥ)

2.“ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.” ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥΛΗΜΝΟΥ

3. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΣΒΟΥ

4. “ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ – ΛΙΓΚΟΣ Ο.Ε.” OYZO “ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

5. “ΓΚΑΡΑΛΗ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ

6. ΕΛΠΑ Α.Ε. – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

7. “HELIOTROPE” HOTELS (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

8. ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ ΛΗΜΝΟΥ

9. “ΚΟΤΖΑΓΚΙΟΖΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ” ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ISIS” (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

10. “ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΗΜΝΟΥ – Ε.Ν. ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ Ο.Ε.” ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

11. “LESVION” HOTEL (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

12. “MYTILANA VILLAGE” HOTEL (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)  

13. “ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΑΡΑΛΗ” ΚΡΑΣΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

14. ΠΟΡΙΑΖΗ Κ. ΑΦΟΙ  Ο.Ε. ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ “Η ΛΗΜΝΟΣ”

15. “THEOFILOS PARADISE” BOUTIQUE HOTEL (ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, δήλωσε για τη συμμετοχή:

«Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Π.Β.Α. για την ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίστηκαν με τη δεύτερη συμμετοχή μας σε μία περιφερειακή τοπική έκθεση, μετά την περυσινή στην Κρήτη. Η παρουσία των νησιών μας σε ανάλογες εμπορικές εκδηλώσεις – επιχειρηματικές αποστολές, εκτός των κλασικών συμμετοχών στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη, αφού δίνεται η δυνατότητα με εξαιρετικά χαμηλά κόστη,  να «ανοίξουν» νέες δυνητικές αγορές».  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το