Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου για Εθνική Αντίσταση: «Να σβηστεί από το μνημείο το όνομα που προσβάλλει τη μνήμη των Λημνίων πατριωτών»

banner roots

ΚΚΕ Λήμνου για Εθνική Αντίσταση: «Να σβηστεί από το μνημείο το όνομα που προσβάλλει τη μνήμη των Λημνίων πατριωτών»
27.11.2021 | 14:06

ΚΚΕ Λήμνου για Εθνική Αντίσταση: «Να σβηστεί από το μνημείο το όνομα που προσβάλλει τη μνήμη των Λημνίων πατριωτών»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μήνυμα εν όψει της αυριανής επετείου της Εθνικής Αντίστασης εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται:

«Στις εκδηλώσεις για την εθνική αντίσταση στη Μύρινα, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, το ΚΚΕ τιμά την ηρωική πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική), που πραγματοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με το ΚΚΕ βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης.

Οι αγώνες τους εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα, ενάντια στον καπιταλισμό, το σύστημα που γεννά το φασισμό, την προσφυγιά, τις κρίσεις, τους πολέμους. Σηματοδοτούν την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ψευδεπίγραφη “εθνική ομοψυχία”, πίσω από την οποία κρύβεται η εξαπάτηση του λαού και ο εγκλωβισμός του στους κάθε φορά “εθνικούς στόχους” του κεφαλαίου.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει γραμμένο ανάμεσα στα ονόματα των εκτελεσμένων από τους ναζί λημνίων πατριωτών στο μνημείο της περιοχής στα "Ρηχά Νερά" και το όνομα του δήμιου των 41 εξόριστων στον Αη Στράτη κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, Βουδικλάρη, αστυνομικού διευθυντή στο νησί αυτό, τοποθετημένου από τη δικτατορία του Μεταξά, για να παραδώσει τους εξόριστους από τους ντόπιους φασίστες, στους ξένους φασίστες κατακτητές.

Καλούμε τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να σβήσουν άμεσα από το μνημείο το όνομα αυτό που προσβάλει τη μνήμη των λημνίων πατριωτών».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel