Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

banner roots

Στη Λήμνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
24.12.2021 | 09:36

Στη Λήμνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ροδόπη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του 1ου Λόχου Βάσεως Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (1ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ) στην Νέα Σάντα Ροδόπης, όπου παρευρέθη και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

Ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 41 ΣΠ) στην Σαμοθράκη, όπου ήταν παρών και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νικόλαος Γαλατούμος.

Εν συνεχεία μετέβη στην Λήμνο, όπου αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα των Αεροσκαφών Επιφυλακής (READINESS) και των Ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης Super Puma στην 130 Σμηναρχία Μάχης, όπως και με το προσωπικό της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ) και της Κανονιοφόρου ΚΑΣΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα Μύρινας.

Επίσης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο και τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μύρινας.

Τέλος, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου της νήσου, παρουσία και της Δημάρχου της νήσου κ. Μαρίας Κακαλή.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την προσήλωση όλων στην Αποστολή τους κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Επίσης, τους συνεχάρη για την αποφασιστικότητα, την αφοσίωση και την αυταπάρνησή τους, επισημαίνοντας τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ώστε να διασφαλίζεται και επαυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην αξία της επιχειρησιακής εκπαίδευσης τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές πλαίσιο, όπως και στον ενισχυμένο ρόλο της Χώρας μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής, στον οποίο οι ΕΔ συνεισφέρουν με αποφασιστικότητα, συνέπεια και συνέχεια.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων και των συγκεντρώσεων προσωπικού τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel