Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 313 τα ενεργά κρούσματα
afoi poriazi
Λήμνος: 313 τα ενεργά κρούσματα
08.01.2022 | 19:13

Λήμνος: 313 τα ενεργά κρούσματα

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία επιμελείται ο κ. Μονοκρούσος, σήμερα (8 Ιανουαρίου) στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου τα ενεργά κρούσματα άγγιξαν τον πρωτοφανή αριθμό των 313. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου για τα μοριακά τεστ (PCR) - Πού διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid tests) 

monokrousos 8

monokrousos 8 2

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις Covid-19 που καταγράφηκαν στην Π.Ε. Λήμνου, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικης επιτήρησης κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, είναι 34, ενώ εχθές ανήλθαν σε 39. Υπογραμμίζεται ότι τα ενεργά κρούσματα στο νησί εχθές, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ήταν 281.

Επιπλέον, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών που φέρουν θετικό rapid test και θέλουν να το επιβεβαιώσουν με μοριακό τεστ (PCR), θα διενεργούνται λήψεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρες 11.00-13.00 στο παλαιό θυρωρείο του Νοσοκομείου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει προηγουμένως ραντεβού στο Γραφείο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στο τηλ. 22543-50445 (κα Κριαρή Αναστασία). Επισημαίνεται ότι η παραπάνω διαδικασία δεν είναι απαραίτητη για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ακόμη, επιτονίζεται ότι λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης της Κινητής Μονάδας Υγείας Λήμνου και μέχρι να γίνει η απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού, θα πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης του κορωναϊού (rapid test) στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του Μούδρου από Δευτέρα 03-01-2022 και κάθε εργάσιμη ημέρα από 12:00- 14:00.

- Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την Αστυνομική ταυτότητα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

- "Οι πολίτες παρακαλούνται να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία για την έκδοση βεβαίωσης αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες."

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018