Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δ.ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου

banner roots

Δ.ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου
19.01.2022 | 17:48

Δ.ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, στο Τμήμα "Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής" του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στην Λήμνο στα πλαίσια της ειδικότητας "Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που αποστέλλει η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου, κ Λυγδά Ιουλία, αναφέρει: 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

του Τμήματος "Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου" Α΄εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Οι σπουδαστές του τμήματος,  μαζί με τον Εκπαιδευτή τους κ. Φωτοδήμα Ιωάννη και τη Διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Λυγδά Ιουλία, στα πλαίσια του  μαθήματος "Τεχνολογία Υλικών", στις 13/1/2022,  επισκέφτηκαν το ερευνητικό εργαστήριο «Αξιοποίησης υποπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων με φυσικοχημικές και βιοτεχνολογικές διεργασίες» του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μέλη ΔΕΠ τους Επίκουρους Καθηγητές κ. Ιωάννου Ζαχαρία και κ. Σαρρή Δημήτρη. 

 

iek pan aigaiou2

 

Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Ιωάννου Ζαχαρίας,  ο οποίος τους μίλησε για τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εργαστηρίου, καθώς και για εφαρμογές που άπτονται των ενδιαφερόντων των σπουδαστών του ΙΕΚ Λήμνου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου. Επίσης, παρακολούθησαν πειράματα που διεξήγαγαν οι υποψήφιοι διδάκτορες του εργαστηρίου στα πλαίσια εκπόνησης των διδακτορικών τους διατριβών και σε θέματα που άπτονται και των ενδιαφερόντων των σπουδαστών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους σπουδαστές. 

 

iek pan aigaiou1

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κ. Λυγδά Ιουλία πρότεινε, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΙΕΚ, το ξεκίνημα μιας συνεργασίας, καθώς και την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας, πρόταση η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση και τέθηκαν οι βάσεις για μια μελλοντική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ! 

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του covid 19.

Ήταν μια εκπαιδευτική επίσκεψη ενδιαφέρουσα και σημαντική με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους σπουδαστές μας, που εμπλούτισαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δεξιότητες τους όσο και για το ΙΕΚ γενικότερα!

Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  τον Επικ. Καθηγητή κ. Ιωάννου για τη φιλοξενία, καθώς και τον εξαιρετικό Εκπαιδευτή του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ και υποψήφιο διδάκτορα κ. Φωτοδήμα για την άριστη συνεργασία.

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου

Λυγδά Ιουλία

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το