Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Το Γενικό Λύκειο Μύρινας "διεύρυνε" τις επαγγελματικές του διεξόδους
afoi poriazi
Λήμνος: Το Γενικό Λύκειο Μύρινας "διεύρυνε" τις επαγγελματικές του διεξόδους
19.01.2022 | 21:28

Λήμνος: Το Γενικό Λύκειο Μύρινας "διεύρυνε" τις επαγγελματικές του διεξόδους

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Οι μαθητές της δευτέρας και τρίτης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Μύρινας συμμετείχαν σε διαδικτυακή ημερίδα δράσεων με θέμα Επαγγελματικές διέξοδοι στον Πολιτισμό” και “ Επαγγελματικές διέξοδοι στην Έρευνα”, την οποία οργάνωσε η ομάδα του Τhe Tipping Point in Education εξατομικευμένα για τις ανάγκες των μαθητών.

Η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Λυκείου Μύρινας αναφέρει:

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στις δράσεις “ Επαγγελματικές διέξοδοι στον Πολιτισμό” και “ Επαγγελματικές διέξοδοι στην Έρευνα” που διοργάνωσε με επιτυχία και φροντίδα για τις ανάγκες των μαθητών/τριών μας η ομάδα του “The Tipping Point in Education”.

Oι μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης συνομίλησαν με τον μέντορα για επαγγελματικές διεξόδους στον πολιτισμό κύριο Αθασόπουλο, ο οποίο είναι ερευνητής εθνομουσικολογίας και μουσικής ψυχολογίας με ειδίκευση στη διαπολιτισμική αντίληψη της μουσικής. Ο μέντορας μας απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και τους έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την ενασχόληση με επαγγέλματα στον τομέα του πολιτισμού, καθώς και γενικότερες οδηγίες για την επιλογή αντικειμένου σπουδών και επαγγελματικών διεξόδων.

Οι τελειόφοιτοι μας είχαν μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με τον καθηγητή Αχιλλέα Ψυλλίδη του πανεπιστημίου του Delft, από τον τομέα των Θετικών επιστημών. Ενημερώθηκαν για το πεδίο έρευνάς του που είναι η συμβολή του σωστού αστικού σχεδιασμού στην ψυχολογία και την υγεία των πολιτών και, γενικότερα, για επαγγελματικές δεξιότητες, τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό. Ο μέντοράς μας ενέπνευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ακολουθήσουν αυτό που αγαπάνε γιατί αν σπουδάσεις αυτό που πραγματικά αγαπάς γίνεσαι και καλός σε αυτό, και ξεχωρίζεις, όπως χαρακτηριστικά τους είπε.

tipping point gel myrinas2

Οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι από τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αποκόμισαν και αδημονούν για την επόμενη διαδικτυακή τους συνάντηση!

                                                                         Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                      ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018