Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαρία Κομνηνάκα: "Να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση"
Μαρία Κομνηνάκα: "Να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση"
25.01.2022 | 00:20

Μαρία Κομνηνάκα: "Να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, δήλωσε ενόψει της κακοκαιρίας: 

 

Μέσα στις συνθήκες της παγωνιάς και του χιονιά τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο τσουχτερό κρύο και στον τσουχτερό λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης. Έτσι μεταφράζεται στην πράξη η απελευθέρωση της ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση και τα «πράσινα άλογα» της ανάπτυξης, στην οποία ομνύουν όλα τα άλλα κόμματα.

Η εικόνα βέβαια θα ήταν πολύ διαφορετική αν, αντί για μέτρα- γιατροσόφια, η κυβέρνηση εφάρμοζε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια!

Το ελάχιστο που απαιτείται τώρα είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Με ευθύνη της κυβέρνησης να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσα σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών.

Με ευθύνη των δήμων να λειτουργήσουν θερμαινόμενες αίθουσες για να προστατευτούν απ’ το κρύο όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη. Να εξασφαλισθεί διαρκής θέρμανση σε όλα τα σχολεία, με δεδομένη την ανάγκη συνεχούς αερισμού των αιθουσών λόγω της πανδημίας.

Αυτονόητη και επιτακτική ανάγκη είναι να προστατευτούν από τις συνθήκες της κακοκαιρίας και οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και στις δομές των άλλων νησιών και είτε μένουν χωρίς ρεύμα στην παγωνιά είτε καίγονται στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος και προστασίας απ’ την ακρίβεια των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018