Η κ. Γεώργα, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα, ξεκινώντας από την πρώτη ζημία που υπέστη το παραλιακό μέτωπο του Ρωμείκου Γιαλού, μένοντας στο γεγονός ότι τότε η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ευνοϊκή μεταχείριση, που προκύπτει όταν μια περιοχή κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό με τη σειρά του είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το έργο άμεσης αποκατάστασης προϋπολογισμού 434.000€.
Όσο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή, την χαρακτήρισε τελματώδη, αφού για την ώρα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης.
Όσο για την αναπτυξιακή εταιρεία «Αρμός», που δημιουργήθηκε μετά τη συνεργασία των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, η κ. Γεώργα επανέλαβε πως πληροφορείται ότι η εταιρεία «τρέχει» ήδη έργα και μελέτες για τον δήμο Δυτικής Λέσβου ενώ για τη Λήμνο δεν υπάρχει καν σχεδιασμός.


























