Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην Διεθνή έκθεση Word Travel Market

banner roots

Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην Διεθνή έκθεση Word Travel Market
11.11.2013 | 17:09

Συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην Διεθνή έκθεση Word Travel Market

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση   WORLD TRAVEL MARKET 2013 του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 - 7 Νοεμβρίου 2013.

Η WTM αποτελεί την κορυφαία έκθεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού παγκοσμίως. Στην έκθεση παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία και επισκέφθηκε όλους τους συνεκθέτες του περιπτέρου του ΕΟΤ και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν από τη Δ/νση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Β. Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.

Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της ΠΒΑ που υλοποιεί για την προβολή του Β. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των νησιών από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννάκη ενώ ακολούθως παρατέθηκε μικρή δεξίωση με τοπικά προϊόντα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφοι οι οποίοι και είχαν προσκληθεί. 

Από τα νησιά της ΠΒΑ οι επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν έκαναν σειρά επαφών με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο σε προγραμματισμένα και μη ραντεβού. Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν κρίθηκαν από όλους ως πολύ αποδοτικές, ενώ η γενικότερη αίσθηση ήταν θετική τόσο ως προς το διαμορφούμενο κλίμα προς την Ελλάδα, αλλά και τα νησιά μας ειδικότερα.

Στο stand της Περιφέρειας, πέρα από την προσφορά τοπικών προϊόντων και του έντυπου πληροφοριακού υλικού, διανεμήθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης ερωτηματολόγιο με στόχο να αποδώσει μετρήσιμα στοιχεία για την αναγνωρισιμότητα των νησιών του Β. Αιγαίου, τις πηγές πληροφόρησης γι΄ αυτά, την επισκεψιμότητα, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, καθώς επίσης και πληροφορίες που αφορούν το κοινωνικό/δημογραφικό προφίλ των ερωτηθέντων.

Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, διενεργήθηκε διαγωνισμός - κλήρωση για δωρεάν διαμονή στα νησιά του BA Αιγαίου. Τα πακέτα δωρεάν διαμονής ήταν ευγενείς χορηγίες των επιχειρήσεων: SUNRISE RESORT HOTEL, LESVION HOTEL, PASIPHAE HOTEL, PEBBLE BEACH HOTEL από τη Λέσβο, MEDIEVAL CASTLE SUITES, CHANDRIS HOTELS AND RESORTS, VOLISSOS HOLIDAY HOMES BOUTIQUE HOTEL από τη Χίο.

Η συμμετοχή της ΠΒΑ στην εν λόγω έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το