Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αρωγός στην πράσινη μετάβαση των νησιωτικών περιφερειών
achilladelis
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αρωγός στην πράσινη μετάβαση των νησιωτικών περιφερειών
20.05.2022 | 14:38

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αρωγός στην πράσινη μετάβαση των νησιωτικών περιφερειών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 6 και 7 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδήλωση με θέμα «Κυκλική Οικονομία και πράσινη μετάβαση στο Αιγαίο»,  στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοικονομίας» (https://bioeconomy.aegean.gr/), το οποίο συντονίζεται από το Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτρη-Φραγκίσκο Λέκκα. Το έργο στοχεύει στην υποστήριξη της πράσινης μετάβασης των νησιωτικών περιφερειών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση του τοπικού οικοσυστήματος για τις δράσεις του Κέντρου στην προσπάθειά του να ενισχύσει την υιοθέτηση της Βιοοικονομίας και της Κυκλικής Οικονομίας από τους επιχειρηματικούς φορείς στις Περιφέρειες του Βορείου και του Νότιου Αιγαίου.

kentro panep

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημόσιοι Φορείς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Την πρώτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης στη νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τις δράσεις του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας για τις Περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα πλεονεκτήματα του μοντέλου κυκλικής οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η δεύτερη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση νέων προϊόντων, καλών πρακτικών και πειραμάτων. Ελληνικοί φορείς από όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας της Βιοοικονομίας θα παρουσιάσουν την πρόοδο σχετικά με την παραγωγή και υιοθέτηση από τη βιομηχανία και την κοινωνία, νέων βιο-προϊόντων. Τα συνεργαζόμενα εργαστήρια του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας θα παρουσιάσουν επιστημονικά πειράματα/τεχνολογίες και θα αναδείξουν ενδιαφέρουσες πτυχές της έρευνας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση μέσω zoom.

Για δωρεάν εγγραφή στην εκδήλωση ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018