Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Β. Κικίλιας στο OPEN: Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο (video)

banner roots

Β. Κικίλιας στο OPEN: Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο (video)
23.05.2022 | 12:37

Β. Κικίλιας στο OPEN: Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Ηκοινωνική πολιτική δεν είναι λόγια, ούτε ευχολόγια. Κοινωνική πολιτική είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις που αναλαμβάνουμε προκειμένου να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, στην πράξη», επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, ο τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς τα έσοδα από το τουριστικό προϊόν καταλήγουν αδιαμεσολάβητα -όπως είπε- στη μέση ελληνική οικογένεια, στους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες, στον αγρότη και στον ιδιοκτήτη της μικρομεσαίας επιχείρησης. 

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη σημαντική επίδραση του τουρισμού στη μείωση της ανεργίας, όπως προκύπτει με βάση τα τελευταία στοιχεία από την «Εργάνη». Όπως υπογράμμισε, τον μήνα Απρίλιο δημιουργήθηκαν 124.365 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως λόγω της δυναμικής που έχει ο τουρισμός. «Πρόκειται για μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ εικοσαετίας. Και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 60% των νέων αυτών θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Όπως τόνισε, δε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αποτελούν τους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. «Ως εκ τούτου, το μέρισμα από την επιτυχία του τουριστικού προϊόντος πρέπει να καταλήγει πρωτίστως σε αυτούς», είπε. 

Σχετικά με τα πρώτα στοιχεία από τις κρατήσεις και τις αφίξεις στη χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα, περιγράφοντας τη στρατηγική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου -η οποία φέτος ξεκίνησε από τον Μάρτιο με την προσθήκη νέων προορισμών σε όλη την Ελλάδα- και έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

«Έχουμε δουλέψει σκληρά τον χειμώνα -με πρόγραμμα και σχέδιο- όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τουρισμό, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 500.000 ταξιδιώτες που φθάνουν στο "Ελ. Βενιζέλος" με απευθείας πτήσεις από την Αμερική. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ μεγάλο εισόδημα τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών. Είναι στην πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Ρουμάνων ταξιδιωτών όσον αφορά στον οδικό τουρισμό, ενώ ένας στους δύο Σέρβους που πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος, επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του, όπως με ενημέρωσε η ομόλογός μου στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Βελιγράδι». Εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από τις υπόλοιπες αγορές, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, από προορισμούς όπως η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. «Δεν προτρέχουμε να ανακοινώσουμε μεγέθη και αριθμούς. Τα πρώτα στοιχεία ωστόσο από τις κύριες αγορές από τις οποίες προσελκύουμε ταξιδιώτες και τουρίστες, μιλούν για αύξηση ακόμη και 30% με 40% σε κάποιους προορισμούς», τόνισε. 

Ξεχωριστή σημασία έδωσε ο υπουργός Τουρισμού στις στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, όλο αυτό το διάστημα, με την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού. Έφερε, δε, το παράδειγμα των εγκαινίων του νέου αθλητικού ξενοδοχείου μεγάλου επενδυτικού ομίλου, την Πέμπτη, στη Λήμνο. Πρόκειται, όπως είπε, για τη δεύτερη σχετική επένδυση στη χώρα μας, μετά το αντίστοιχο ξενοδοχείο που εγκαινιάστηκε, το φθινόπωρο, στα Σύβοτα. «Θα είναι ένα ξενοδοχείο, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες θα δουλεύει για τουρίστες και ταξιδιώτες. Και όλη την υπόλοιπη χρονιά για την προετοιμασία ομάδων και αθλητών, σε ολυμπιακό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η κρίση ήταν μία ευκαιρία για εμάς. Ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε την πανδημία -ειδικά στα πρώτα στάδια- είχε ως αποτέλεσμα το rebranding της χώρας μας ως έναν απολύτως ασφαλή προορισμό. Έτσι, αυτή τη στιγμή, δεν μιλάμε μόνο για τους "μπρανταρισμένους" προορισμούς, για εκείνους δηλαδή που ξέρει όλος ο κόσμος. Μέλημά μας είναι να "φωτίζουμε" συνεχώς και άλλους. Και αυτό ακριβώς κάνουμε». 

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού στάθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο εκκινεί από την 1η Ιουλίου, με νέα μορφή και δομή. «Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να αυξήσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 10 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού, το νέο πρόγραμμα στηρίζεται στη βάση του freedom pass, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοβόρα γραφειοκρατία. Το voucher είναι αυξημένο στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -για όλο τον χρόνο- είτε για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, είτε για τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία, είτε για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Καταφέραμε και πετύχαμε την επέκταση του προγράμματος για τρία επιπλέον χρόνια. Και νομίζω ότι αυτό αποτελεί μία μεγάλη στήριξη για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ή δεν μπορούν», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού. 

<iframe src="https://www.tvopen.gr/embed/119597" style="border:0" width="640" height="360" frameborder="0"

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το