Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕΛ: «Τα όνειρα εκπαιδευτικών –μαθητών –γονιών για το σχολείο «ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ»».

afoi poriazi

charitakis banner new

ΣΕΠΕΛ: «Τα όνειρα εκπαιδευτικών –μαθητών –γονιών για το σχολείο «ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ»».
22.06.2022 | 09:01

ΣΕΠΕΛ: «Τα όνειρα εκπαιδευτικών –μαθητών –γονιών για το σχολείο «ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ»».

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα «Για τους λειτουργικούς υποβιβασμούς, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων», απέστειλε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η επιστολή αναφέρει:

Τη σχολική χρονιά που πέρασε, ειδικά μετά την πικρή εμπειρία της πανδημίας, το Υπουργείο, αντί να εκπονήσει ένα πανελλαδικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, προχώρησε μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των υπηρεσιακών συμβουλίων, σε υποβιβασμούς σχολείων και συγχώνευσης τμημάτων, με τραγικά αποτελέσματα και στην υγιεινή και ασφάλεια αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι γνωστές άλλωστε εδώ και καιρό οι προθέσεις της Υπουργού Παιδείας, όταν πριν καιρό δήλωνε ότι «ο μέσος όρος των μαθητών στις τάξεις είναι 17» και ότι έχουμε πανευρωπαϊκά τη χαμηλότερη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητών.

Τα όνειρα εκπαιδευτικών –μαθητών –γονιών για το σχολείο των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για το σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει , «ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ». Το απέδειξαν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων!

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου :

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα διορισμένα και δοτά μέλη του ΠΥΣΠΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου, να μην προχωρήσουν εν μέσω καλοκαιριού σε κανένα λειτουργικό υποβιβασμό σχολείου, σε καμιά συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία της Λήμνου!
  • Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Διδασκόντων, μαθητές και Συλλόγους Γονέων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα υποβιβασμού και συγχώνευσης!
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018