Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 2η θέση για το Καλαθάκι Λήμνου μεταξύ 50 τυριών

banner roots

Λήμνος: 2η θέση για το Καλαθάκι Λήμνου μεταξύ 50 τυριών
25.06.2022 | 11:07

Λήμνος: 2η θέση για το Καλαθάκι Λήμνου μεταξύ 50 τυριών

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Τρεις μέρες μετά τη μεγάλης σημασίας υποβολή του φακέλου των τυριών Μελίπαστου και Μελίχλωρου Λήμνου για Καταχώρηση στον Κατάλογο ΠΟΠ, έρχεται μια διάκριση για το «Καλαθάκι Λήμνου». Το τυρί κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ 50 τυριών σε μια διεθνή εκδήλωση που οργάνωσε η BEST ATLAS.

Το μήνυμα του Ομίλου Ανεμόεσσα για την σχετική είδηση αναφέρει: 

Μέσα από τέτοιες αναγνωρίσεις που διαχέονται και στα social media, ασφαλώς αναδεικνύεται η σημασία της κτηνοτροφίας της Λήμνου στην τοπική οικονομία αλλά και η αξία προώθησης προϊόντων με αναγνωρισιμότητα που προβάλλουν την ταυτότητα του τόπου μας!

Όλα αυτά μας δίνουν αναμφίβολα τεράστια χαρά και δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο! Αναπότρεπτα κάνουμε όμως και τις εξής σκέψεις που ελπίζουμε να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές όλων μας: Πόσα ακόμη περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε αν καταφέρουμε:

• Να ενισχύσουμε περεταίρω τις καλές πρακτικές που συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που θέτει το σήμα Terra Vita

• Να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα χαρακτηρισμού του προβάτου Λήμνου ως πρόβατο τοπικής φυλής, ενισχύοντας την ποιότητα και ταυτότητα των προϊόντων μας.

• Να πάψουμε να χρησιμοποιούμε -κάποτε- και εισαγόμενη φέτα στα καταστήματά μας – αντί να εστιάσουμε στα ισχυρά μας χαρτιά, που είναι το καλαθάκι και το μελίπαστο/μελίχλωρο. Να κάνουμε δηλαδή αυτό που πέτυχαν οι οινοποιοί: να εξαφανίσουν σχεδόν από την αγορά τα μη Λημνιά κρασιά.

• Να προωθήσουμε συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ διαφορετικών τομέων της οικονομίας όπως για παράδειγμα μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων.

• Να προωθήσουμε και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που θα πλαισιώσουν το ισχυρό καλαθάκι!

Ο δρόμος ανοιχτός για νέες επιτυχίες, με τη συνεργασία όλων!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το