Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Όμιλος Κοπελούζου: Προς ανάπτυξη δύο υπεράκτια αιολικά σε Αλεξανδρούπολη και Λήμνο
afoi poriazi

xaritakis wide

Όμιλος Κοπελούζου: Προς ανάπτυξη δύο υπεράκτια αιολικά σε Αλεξανδρούπολη και Λήμνο
30.06.2022 | 09:39

Όμιλος Κοπελούζου: Προς ανάπτυξη δύο υπεράκτια αιολικά σε Αλεξανδρούπολη και Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Γιάννης Καρύδας, Chief Executive Officer Renewables and Energy Storage του ομίλου Κοπελούζου μιλώντας στο Συνέδριο «Green Deal Greece 2022» εξέφρασε την θετική άποψη του κλάδου για τις ρυθμίσεις απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Τόνισε ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλες ενέργειες για να δούμε τα έργα ΑΠΕ να υλοποιούνται γρήγορα και να πετύχουμε ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας και τα υπεράκτια αιολικά.

Όπως είπε, με την αποθήκευση θα κερδίσουμε χρόνο για την ανάπτυξη των δικτύων ενώ στον τομέα των υπεράκτιων μονάδων ο όμιλος Κοπελούζου προωθεί δύο έργα στην Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο σε αρκετά ώριμο αδειοδοτικά στάδιο.

Ο κ. Καρύδας παρουσίασε εξάλλου το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο που επίσης προωθεί ο όμιλος Κοπελούζου σημειώνοντας ότι η ενέργεια που θα μεταφέρεται θα διατίθεται για εξαγωγές, παραγωγή πράσινου υδρογόνου και εγχώρια κατανάλωση.

Πηγή: paron.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018