Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μητροπολίτης Λήμνου: «Βλέπουμε τη θάλασσα του Αιγαίου ως γέφυρα που μπορεί να ενώνει Λαούς»

afoi poriazi

charitakis banner new

Μητροπολίτης Λήμνου: «Βλέπουμε τη θάλασσα του Αιγαίου ως γέφυρα που μπορεί να ενώνει Λαούς»
03.07.2022 | 11:36

Μητροπολίτης Λήμνου: «Βλέπουμε τη θάλασσα του Αιγαίου ως γέφυρα που μπορεί να ενώνει Λαούς»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Χοροστατούντος του Ακρίτα Μητροπολίτη του Αιγαίου Λήμνου τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της Δυτικής Αττικής.

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και την συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας μετά από τα χρόνια του Covid 19 για να μεταφερθεί η χάρη των Αγίων.

 

Ο Μητροπολίτης Λήμνου σημείωσε πως έρχεται από το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου καθημερινά δοκιμάζονται οι αντοχές του λαού. Λαού που πιστεύει και έχει υψηλό εθνικό φρόνημα.

Αναφερόμενος στις διάφορες προκλήσεις που υπάρχουν καθημερινά από την γείτονα χώρα διευκρίνισε: «Βλέπουμε την ίδια θάλασσα που βλέπουν και οι γείτονες, απλώς εμείς την αντιμετωπίζουμε με την παράδοση και την δύναμη των Αγίων μας ως ειρηνική και όχι ως εχθρική».

«Είναι η θάλασσα που μεταδίδει τον πολιτισμό μεταφέρει την παράδοση με σκοπό την συνύπαρξη χωρίς προβλήματα» είπε ο Μητροπολίτης Ιεροθέος χαρακτηριστικά ενώ μετέφερε ενωτικό μήνυμα λέγοντας: «Μέσα από τους Αγίους ως πρότυπα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να γινόμαστε ειρηνοποιοί στην γειτονιά μας».

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος στην προσφώνηση του παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Ιερόθεο να μεταφέρει επιστρέφοντας στη Λήμνο να αγκαλιάσει το ποίμνιο του, διότι χάρη σ αυτούς αισθανόμαστε στην πρωτεύουσα ασφαλείς.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους επισήμους της περιοχής ονομαστικά και όσους προσέφεραν για την καλή διοργάνωση της πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους οι άγιοι να σκεπάζουν τις οικογένειες τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018