Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου: Δημιουργία ετήσιας υποτροφίας με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα

afoi poriazi

charitakis banner new

Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου: Δημιουργία ετήσιας υποτροφίας με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα
11.08.2022 | 12:23

Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου: Δημιουργία ετήσιας υποτροφίας με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Να δημιουργήσει ετήσια υποτροφία με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για έναν ανήλικο μαθητή για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα με σκοπό την απόκτηση πτυχίου από το κράτος, αποφάσισε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου, μετά το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης του θανάτου του Λημνιού μουσικού.

Το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου αναφέρει:

Με το άκουσμα του θανάτου του αγαπητού σε όλους Αθανασίου Κοτσιναδέλλη, λημνιού μουσικού με το μοναδικό αποτύπωμα της λύρας του, το νησί μας έχασε από το ζωντανό άκουσμα της παράδοσης του, ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας του.

Ο Νάσος Κοτσιναδέλλης δημιούργησε την πολιτιστική και μουσική ταυτότητα της Λήμνου στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα αφού η λύρα του ταυτίστηκε με κάθε καθημερινή και όχι μόνο συνήθεια όλων των λημνιών σε όλο τον κόσμο.

Με αυτές τις σκέψεις το διοικητικό συμβούλιο του «Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Λήμνου» αποφασίζει τα εξής:

  1. Να συλλυπηθεί τους οικείους του για την απώλεια.
  2. Να παραστεί με εκπρόσωπο του στη νεκρώσιμο ακολουθία.
  3. Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Λήμνου.
  4. Να δημιουργήσει ετήσια υποτροφία με την επωνυμία «Νάσος Κοτσιναδέλλης» για έναν ανήλικο μαθητή για μουσική σπουδή στη λημνιά λύρα με σκοπό την απόκτηση πτυχίου από το κράτος.
  5. Τέλος, να απονεμηθεί σε τελετή το αναμνηστικό της αναγόρευσης του μετά θάνατον σε επίτιμο μέλος του συλλόγου μας, το άμεσο χρονικό διάστημα.
  6. Να δημοσιευτεί το παρόν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για το σύλλογο μας αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή η απώλεια του λημνιού μουσικού καθώς είχε προγραμματιστεί βράβευση του εκλιπόντος τον προσεχή Οκτώβριο.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018