Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε μηνύσεις προχώρησαν οι γονείς βρέφους που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο Λήμνου

banner roots

Σε μηνύσεις προχώρησαν οι γονείς βρέφους που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο Λήμνου
29.11.2013 | 20:36

Σε μηνύσεις προχώρησαν οι γονείς βρέφους που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει, τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους, μόλις 8 μηνών, στο Νοσοκομείο της Λήμνου την περασμένη Άνοιξη.

Τα δημοσιεύματα τότε, έκαναν λόγο για μυστηριώδη θάνατο και για το ότι τα ευρήματα από την νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο βρέφος, το οποίο εξέπνευσε την Μεγάλη Παρασκευή, προκάλεσαν σοκ στους γιατρούς του νοσοκομείου της Λήμνου. Μάλιστα, κάποια απο αυτά, ανέφεραν ότι στο κρανίο του άτυχου βρέφους βρέθηκαν ίχνη από χτυπήματα τα οποία είχαν προκαλέσει αιματώματα.

Έξι μήνες μετά, τα ερωτηματικά παραμένουν. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Ζιάγκος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Fm100, «Θέμα και Ανάθεμα» έκανε γνωστό ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους στράφηκαν νομικά, τόσο προς την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείο Λήμνου κα Τσούνη, όσο και προς τον Ιατροδικαστή που ανέλαβε την νεκροψία – νεκροτομή, καταθέτοντας μήνυση, πριν λίγες ημέρες, για το περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος  της  οικογένειας από την Αλβανία, το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει μόνο το ένα μέρος της υπόθεσης, αυτό που αφορά τις ευθύνες που επιρρίπτει το ζευγάρι στην αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου, γιατί δεν πραγματοποίησε ΕΔΕ για το ζήτημα και στον Ιατροδικαστή, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει γνωστή την έκθεση της νεκροψίας στους γονείς.

Οι γονείς του άτυχους βρέφους ζητούν, να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού τους, καθώς και αν υπάρχουν ευθύνες, ώστε να προχωρήσουν νομικά περεταίρω.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου κα Τσούνη, μας ανέφερε ότι έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ από την πρώτη στιγμή, αλλά η διαδικασία δεν έχει κινηθεί και η ΕΔΕ δεν έχει ξεκινήσει.

Ακούστε τα όσα είπε ο Δικηγόρος της οικογένειας

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το