Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μ. Τούφου προς Μουτζούρη: Ο χειρισμός της υπόθεσης της Λήμνου συνιστά μεγαλύτερη υποβάθμιση της

banner roots

Μ. Τούφου προς Μουτζούρη: Ο χειρισμός της υπόθεσης της Λήμνου συνιστά μεγαλύτερη υποβάθμιση της
15.09.2022 | 12:24

Μ. Τούφου προς Μουτζούρη: Ο χειρισμός της υπόθεσης της Λήμνου συνιστά μεγαλύτερη υποβάθμιση της

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνέχεια στην υπόθεση η οποία ξεκίνησε με την παραίτηση του Επάρχου Λήμνου στα τέλη του Αυγούστου, δίνει η Περιφερειακή Σύμβουλο Μαγδαληνή Τούφου, κοινοποιώντας την επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κο Κωνσταντίνο Μουτζούρη ως απάντηση στην πρόταση που της έκανε να αναλάβει καθήκοντα Επάρχου Λήμνου.

Η επιστολή αναφέρει:

 

Κε Περιφερειάρχη,

   Την Τετάρτη 24-08-2022 κι αφού είχε προηγηθεί η υποβολή της παραίτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξής σας, κου Βλάττα – Λαμπρινού Άγγελου από τα καθήκοντα του Έπαρχου, με καλέσατε σε συνάντηση στα γραφεία της ΠΕ Λήμνου.

   Παρά το ότι η παραίτηση Βλάττα δεν είχε ακόμα επίσημα κατατεθεί ή, τουλάχιστον εγώ, δεν είχα πληροφορηθεί αν την είχατε εσείς αποδεχτεί οριστικά ούτε ήμουν ενήμερη για τους λόγους της παραίτησης, αν ήταν δηλαδή λόγοι προσωπικοί, ενδοπαραταξιακοί ή άλλοι, μου προτείνατε, ως Περιφερειακή Σύμβουλος Λήμνου, να αναλάβω καθήκοντα Έπαρχου.

   Σας απάντησα αμέσως ότι θα δεχόμουν με την προϋπόθεση και με την δική μου σκέψη ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο συνεννόησης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης σας, κο Βλάττα , αν κάνατε μια προσπάθεια να «ικανοποιήσετε» και με την δική μου προτροπή, το αίτημα ορισμού Αντιπεριφερειάρχη με έδρα την ΠΕ Λήμνου ενώ σας δήλωσα ρητά ότι την πρόταση αυτή πρέπει να την απευθύνετε στον κο Βλάττα.

   Με τον τρόπο αυτό επιθυμούσα και εξακολουθώ να επιθυμώ μια αναβάθμιση και εξίσωση της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες του Βόρειου Αιγαίου, με την πληθώρα των Αντιπεριφερειαρχών, ενώ σας εξήγησα ότι, ως Περιφερειακή Σύμβουλος Λήμνου, ήμουν πολύ ενοχλημένη από την συνεχιζόμενη, έστω και με αυτό τον τρόπο, υποβάθμιση του νησιού μου.

   Με ειλικρίνεια, το ομολογώ, μου απαντήσατε ότι θεωρούσατε ικανοποιητική την θεσμική και υπηρεσιακή διοίκηση της ΠΕ Λήμνου από όσα ορίζει η νομοθεσία και άρα αρκεί ο Έπαρχος, κάτι που αποδεικνύεται και από την ανάθεση καθηκόντων Αντιπεριφερειάρχη σε όλους τους συμβούλους της παράταξης σας αλλά και σε όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη της κας Καλογήρου αλλά όχι στον μοναδικό σύμβουλό σας, της ΠΕ Λήμνου.

   Σας είπα ότι κατανοώ πως αυτό έγινε με δικά σας πολιτικά κριτήρια προφανώς και για τους δικούς σας, ευνόητους λόγους, τους οποίους, φυσικά και δεν θα κρίνω εγώ αλλά οι πολίτες στους οποίους απευθυνόμαστε και ζητάμε την ψήφο τους.

   Το επιχείρημα που χρησιμοποιήσατε ότι είχατε εκλέξει στη Λήμνο μόνο έναν σύμβουλο καταρρίπτεται εύκολα αφού τίποτα, όπως σας ανέφερα, δεν σας εμπόδιζε να ορίσετε Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από την ΠΕ Λήμνου που ταυτόχρονα να ασκεί και τα καθήκοντα του Έπαρχου, όπως στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου οι Έπαρχοι Θήρας και Άνδρου ορίστηκαν και Αντιπεριφερειάρχες ενώ η Έπαρχος Τήνου είναι και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου !

   Με το δικαίωμα που μου δίνει η αιρετή μου ιδιότητα και επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά και για να εξασφαλίσω ότι δεν δίνω κάποια υπόσχεση που δεν θα είμαι αργότερα σε θέση να τηρήσω, την πρόταση επανέλαβα και σε δεύτερη συνάντηση που είχαμε, παρόντων των κ.κ. Κουφέλου και Αλατζά, πιστεύοντας ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης όλων των εμπλεκόμενων μερών, με μια μορφή συμβιβασμού και με επιτακτική την ανάγκη να μη μείνει η Λήμνος χωρίς διοίκηση, που θα σήμαινε περαιτέρω υποβάθμιση της.

   Οι επόμενες ημέρες, δυστυχώς με διέψευσαν! Όπως φάνηκε, στην παράταξή σας είχατε λάβει τις αποφάσεις σας. Ανακοινώσατε, την επομένη κιόλας της συνάντησης μας και νέο σύμβουλο για θέματα της Λήμνου, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα και κατά την άποψή μου, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές . Δικαίωμα σας.

   Δικό μου, αναφαίρετο δικαίωμα, είναι να κρίνω τις πράξεις και τις πρακτικές σας όταν αυτές προκαλούν ή πρόκειται να επιφέρουν υποβάθμιση στην ΠΕ Λήμνου, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που η Λήμνος έχει μείνει στην ουσία αδιοίκητη.

   Απόδειξη της ανυπαρξίας βούλησης ή, έστω, πρόθεσης να προχωρήσετε στην επίλυση του ζητήματος, που κανονικά έπρεπε να είναι προτεραιότητά σας για να αποδείξετε ότι, αντίθετα με όσα κατηγορηθήκατε από τον απερχόμενο Έπαρχο, ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη Λήμνο, είναι η απουσία άλλης επαφής μας ,κάτι που με κάνει να σκέφτομαι ότι η πρότασή σας προς εμένα έγινε απλώς για να γίνει!

   Επειδή, όπως σας δήλωσα από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνάντησής μας, αυτοσκοπός μου δεν είναι η «καρέκλα του Έπαρχου» και όσες φορές, με την ψήφο τους, οι συμπολίτες μου με τίμησαν και σε όσες θέσεις τοποθετήθηκα, προσπάθησα να λειτουργήσω με γνώμονα τη διαφάνεια και την θεσμική ακεραιότητα, θα δεχόμουν την πρότασή σας, μόνο με τους όρους που σας έθεσα και σκεπτόμενη ότι έχω μεγάλη ευθύνη, αν με απόφασή μου αρνηθώ, χωρίς να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια της βέλτιστης λύσης.

   Με την παρούσα επιστολή, την οποία δημοσιοποιώ ταυτόχρονα, αφού δεν υπάρχει τίποτα να κρύψω, θεωρώντας ότι οι πολίτες της Λήμνου πρέπει να γνωρίζουν όσα προηγήθηκαν και με αφορούν, σας απαντώ ότι δεν αποδέχομαι την αρχική σας πρόταση, η οποία ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμα (!)

   Σας καλώ, λοιπόν να ορίσετε Έπαρχο στη Λήμνο άμεσα και νόμιμα, με σχετική Απόφασή σας και σύμφωνα με το Ν.3852/2010/ Άρθρο 160/παρ.8 & Ν.4604/201/ Άρθρο 76/παρ.1, όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν από το Ν.4623/2019/Άρθρο 5/παρ.2

   Έχετε υποχρέωση να το κάνετε, αναθέτοντας τα θεσμικά καθήκοντα που απορρέουν από την αυτοδιοικητική νομοθεσία, σε εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο.

Μια απλή ανακοίνωση ανάθεσης των υποθέσεων της Λήμνου στον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα υπογραφής όχι μόνο δεν αρκεί αλλά συνιστά ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Λήμνου.

   Σε ό,τι με αφορά, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του τόπου μου και των πολιτών του και έχοντας απόλυτο σεβασμό στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες, τις οποίες σας ζητώ να ακολουθήσετε χωρίς χρονοτριβή, σας δηλώνω ότι δεν θα δεχθώ να διοικείται η ΠΕ Λήμνου από μακριά ούτε από «εξωθεσμικούς» παράγοντες ή ειδικούς συμβούλους, χωρίς καμιά αρμοδιότητα για θέματα της Λήμνου.

   Θα καταδικάζω την παρούσα κατάσταση, που συνεχίζεται πλέον με ευθύνη σας, μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης ορισμού νέου Έπαρχου, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο στην προσεχή, τακτική του, συνεδρίαση.

                                                                                                                         Με εκτίμηση

                                                                                                                    Μαγδαληνή Τούφου

                                                                                                         Περιφερειακή Σύμβουλος Λήμνου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel