Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για τα προβλήματα των σχολείων του νησιού
achilladelis
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για τα προβλήματα των σχολείων του νησιού
09.12.2013 | 09:28

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για τα προβλήματα των σχολείων του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή τη μη διεξαγωγή εξετάσεων για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στη Λήμνο, για τα κενά του E.E.E.E.K. Ρεπανιδίου και τα προβλήματα των σχολείων B/θμιας εκπ/σης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, εξέδωσε τις παρακάτω 3 ανακοινώσεις:

"Θέμα: «Μη διεξαγωγή εξετάσεων  για το ΚΠΓ στη Λήμνο»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για τη μη διεξαγωγή εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Λήμνο. Με την κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο καταργήθηκε και η δυνατότητα διεξαγωγής των εξετάσεων για το ΚΠΓ στη Λήμνο.

Το γεγονός αυτό έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους μαθητές της Λήμνου και τις οικογένειές τους, καθώς αναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά με έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε άλλες περιοχές προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το ΚΠΓ, ενώ λόγω των κακών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δεν είναι πάντα αυτονόητο ότι θα καταφέρουν να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να καταστεί από δω και πέρα δυνατή η διεξαγωγή των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Λήμνο.

Θέμα: «Κενά E.E.E.E.K. Ρεπανιδίου»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου σας ενημερώνει πως μετά και τις σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών παραμένουν κενά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεπανιδίου και συγκεκριμένα 1 κενό γεωπόνου, 1 κενό μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ( ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ).

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα κενά καθώς και για την ενημέρωση μας για κάθε σχετική εξέλιξη.

Θέμα: «Προβλήματα σχολείων B/θμιας εκπ/σης Λήμνου»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου σας ενημερώνει πως μετά και τις σημερινές (6-12-2013) προσλήψεις αναπληρωτών παραμένουν κενά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου και συγκεκριμένα 1 κενό γεωπόνου, 1 κενό μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ( ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ).

Είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη να υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την ίδια την πολιτεία και τον αρμόδιο για αυτή φορέα της, το Υπουργείο Παιδείας. Καταπατείται η αρχή των ίσων ευκαιριών και η αρχή της ισότητας στην εκπαίδευση στην Ελλάδα του 2013.

Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο έχει δυσχεράνει τις συνθήκες εργασίας όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και των διευθυντών των σχολείων της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να τους εξυπηρετήσουν.

Συνακόλουθα, με την κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο καταργήθηκε και η δυνατότητα διεξαγωγής των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Λήμνο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή ακόμη και η συμμετοχή των μαθητών της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου στις εξετάσεις, καθώς το οικονομικό κόστος μεταφοράς και διαμονής σε άλλη περιοχή προκειμένου να πάρουν μέρος στις εξετάσεις είναι αποτρεπτικό για τους περισσότερους, ενώ οι κακές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν εγγυώνται ότι ο εξεταζόμενος θα καταφέρει να βρίσκεται σε εξεταστικό κέντρο εκτός Λήμνου εγκαίρως.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου, να επαναλειτουργήσει το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο και να καταστεί ξανά δυνατή η διεξαγωγή εξετάσεων για το ΚΠΓ στη Λήμνο". 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018