Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου

banner roots

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου
11.12.2013 | 09:35

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την επίσημη έναρξη του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ», που διεξάγεται στη Μυτιλήνη από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 11 του μήνα και προβάλλεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κήρυξε την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Στην τελετή έναρξης του «Aegean Docs», παρευρέθηκαν απευθύνοντας χαιρετισμό ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Ζερδελής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κ. Σταύρος Δημηρούδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου κ. Κώστας Αστυρακάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Τεντόμας, ο Αντιπρύτανης κ. Ιωάννης Κάλλας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής που διηύθυνε τις εργασίες κ. Κώστας Σπυρόπουλος καθώς και πολλοί φίλοι του κινηματογράφου και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι βασικός στόχος του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs» είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, σε έναν θεσμό που φιλοδοξεί να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια, μια ομπρέλα σειράς κι άλλων εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την πραγματοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, ο Περιφερειάρχης σχολίασε πως το Φεστιβάλ, εμπνέεται από την καθημερινότητα αλλά και αποκαλύπτει το βάθος κάθε μιας ιστορίας, ώστε να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση και την εξωτερίκευση όσων δεν έχουν διατυπωθεί ως τώρα.

Αναγνωρίζοντας ως εξαιρετικά ποιοτικές τις προγραμματισμένες προβολές του Φεστιβάλ που προβάλλονται ζωντανά και στη Χίο, στη Σάμο στη Λήμνο (και στην Ικαρία όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ζωντανή αναμετάδοσης, μέσω DVD),  σε παράλληλες προβολές, ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την εξαιρετική συνεργασία, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Κώστα Σπυρόπουλο και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου για την όλη διοργάνωση, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια για την προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού μας και να έλθει να απολαύσει από κοντά τις επιλεγμένες ταινίες των συντελεστών του «AegeanDocs» και τη δουλειά των σημαντικών κινηματογραφιστών που συμμετέχουν.

Υπενθυμίζεται ότι  το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και του Έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Β. Αιγαίο» που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και σε αντίθεση με τη κλασσική λογική της «διοργάνωσης εκδηλώσεων», μέσω αυτού, η Περιφέρεια επιχειρεί σε περιφερειακό επίπεδο, τη δημιουργία προοπτικών θεσμοθέτησης ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό την καθιέρωσή τους και συνέχισή τους ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του Έργου, με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Οι προβολές ταινιών στα πλαίσια του Φεστιβάλ, συνεχίζονται σήμερα μέχρι και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με παράλληλες προβολές στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, στην αίθουσα «Ίριδα» της Εμπορικής Σχολής Σάμου στο Νέο Καρλόβασι και στο «Κυδάδειο» κτήριο στη Μύρινας της Λήμνου. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel