Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αντιδρούν κάτοικοι της Λήμνου στην παραίτηση Πέππα | Οργανώνουν κινητοποίηση
Φωτογραφία αρχείου   Φωτογραφία αρχείου
16.11.2022 | 09:55

Αντιδρούν κάτοικοι της Λήμνου στην παραίτηση Πέππα | Οργανώνουν κινητοποίηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κινητικότητα προκάλεσε η παραίτηση του χειρουργού Πέππα από το νοσοκομείο της Λήμνου, σε μερίδα κατοίκων της Λήμνου οι οποίοι οργανώνονται και προγραμματίζουν συνάντηση με τη Διοίκηση του υγειονομικού ιδρύματος ώστε «να σπάσουν το απόστημα και να διεκδικήσουν την υγειονομική περίθαλψη που τους αρμόζει».

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και το δημόσιο κάλεσμα του Προέδρου Σαρδών, Διονύση Μπαλδεράνου ο οποίος αναφέρει:

Νοσοκομείου Λήμνου - Παραίτηση χειρουργού Γ. Πέππα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολύπαθη κοινωνία του ακριτικού νησιού μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμα παραίτηση ενός αξιόλογου επιστήμονα.

Ο κύριος Γεώργιος Πέππας που προσφέρει τα τελευταία σχεδόν δύο έτη τις υπηρεσίες του στο Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου και ασκεί το λειτούργημά του με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, μετρά στο ενεργητικό του ανά έτος πάνω από 150 χειρουργικές επεμβάσεις, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Νοσοκομείου μας και όχι μόνο.

Το όφελος για τους κατοίκους της Λήμνου που η γεωγραφική της θέση αλλά και η δυσμενής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, το δυσβάσταχτο αεροπορικό κόστος και διαμονή σε άλλη πόλη για τους ασθενείς ήταν βάλσαμο για όλες και όλους μας. Το αίσθημα ασφάλειας που βίωσαν ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν όταν η αεροδιακομιδή θα ήταν ένα παιχνίδι ρουλέτας με τίμημα τη ζωή τους μιας και ο χρόνος ήταν κρίσιμος για την επιβίωσή τους χάνεται και περνάμε και πάλι στη σφαίρα της ανασφάλειας. Να μην αναφέρουμε και το κρατικό οικονομικό όφελος μιας και όλοι γνωρίζουμε το κόστος μιας αεροδιακομιδής.

Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τον κύριο Πέππα και να έχω ίδια εμπειρία μιας και με χειρούργησε πριν από έναν χρόνο. Έχω να πω μόνο τα καλύτερα γιατί στο πρόσωπο του δεν βλέπω μόνο έναν άριστο επιστήμονα αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο που σκύβει με πραγματικό ενδιαφέρον και ευαισθησία στα προβλήματα υγείας του καθενός, αγνοώντας την προσωπική του καταπόνηση, απαντά πάντα στις ανάγκες των ασθενών χωρίς ωράρια και νόρμες. Αυτόν τον ιατρό χάνουμε σήμερα επειδή θέλει να εργάζεται μέσα σε έναν οργανισμό εκκολαπτόμενων κηφήνων!

Σαν κοινωνία με 16,175 ψυχές, με ένστολο προσωπικό και χιλιάδες τουρίστες θα πρέπει να διεκδικήσουμε προδιαγραφές τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Χρόνια τώρα υπάρχει μια τάση εκ των έσω το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται σαν έναν απλό κέντρο υγείας παροχής πρώτων βοηθειών όταν τόσο οι εγκαταστάσεις του, τα μέσα του αλλά και το προσωπικό που έχει περάσει κατά διαστήματα θα μπορούσε να το αναδείξει σε πρότυπο Γενικό Νοσοκομείο. Και δεν είμαστε μόνο εμείς αφού εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου που ψάχνουν απάγκιο για να δουν την υγεία τους στο τόπο μας. Αυτή τη δύσκολη στιγμή σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την φωνή και την αγωνία μας όλη η Λήμνος και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την υγεία μας.

Σας καλώ να είμαστε όλες και όλοι παρόντες στην αναζήτηση της αλήθειας! Πρέπει να λάβουμε απαντήσεις από την διοίκηση του Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου για την παραίτηση του κ. Πέππα, να σπάσουμε το απόστημα και να διεκδικήσουμε την υγειονομική περίθαλψη που μας αρμόζει. Το χρωστάμε στον γιατρό που πάλεψε να μείνει και διώχθηκε, το χρωστάμε σε όλους τους γιατρούς που επίσης διώχθηκαν, το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Σαρδών

Διονύσιος Μπαλδεράνος

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel