Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φιλοζωικό προς Δήμαρχο Λήμνου: «Επιβάλετε τα αθόρυβα πυροτεχνήματα για να μην τρομάζουν τα ζώα»

the roots web banners 06

Φιλοζωικό προς Δήμαρχο Λήμνου: «Επιβάλετε τα αθόρυβα πυροτεχνήματα για να μην τρομάζουν τα ζώα»
27.03.2023 | 20:09

Φιλοζωικό προς Δήμαρχο Λήμνου: «Επιβάλετε τα αθόρυβα πυροτεχνήματα για να μην τρομάζουν τα ζώα»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Να ακολουθήσει και ο Δήμος της Λήμνου, το καλό παράδειγμα άλλων Δήμων της χώρας όπως της Κηφησιάς και του Χολαργού - Παπάγου, οι οποίοι κατήργησαν τα κλασικά και θορυβώδη πυροτεχνήματα στην Ανάσταση και υιοθέτησαν τα αθόρυβα, ώστε να μην τρομάζουν τα ζώα, ζητάει από τον Δήμαρχο Λήμνο, Δημήτρη Μαρινάκη, με επιστολή του, το Φιλοζωικό Σωματείο της Λήμνου.

Η επιστολή 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση, κατά την οποία συνηθίζεται να ρίχνονται πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Πολλά κατοικίδια ζώα είναι κροτοφοβικά και πανικοβάλλονται με τους εκρηκτικούς θορύβους,  μάλιστα έχουν καταγραφεί και θάνατοι σε καρδιοπαθή ζώα. Κάθε χρόνο δεχόμαστε πολλά παράπονα από κηδεμόνες κροτοφοβικών σκύλων, οι οποίοι ζητάνε την βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δήμοι όπως ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου έχουν ήδη καταργήσει την χρήση αυτών των προϊόντων και τα έχουν αντικαταστήσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα.

Με αφορμή λοιπόν, την φετινή Ανάσταση, αιτούμαστε όπως ο Δήμος Λήμνου αποφασίσει την κατάργηση των θορυβωδών πυροτεχνημάτων και την χρήση αθόρυβων πυροτεχνημάτων σε όλες τις εκδηλώσεις του καθ’όλη την διάρκεια του έτους.

Επίσης, αιτούμαστε όπως δημοσιοποιήσει την απόφασή του αυτή ώστε να ευαισθητοποιηθούν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας και σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα να χρησιμοποιούν μόνο αθόρυβα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel