Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αν. Ματζαβέλας: «Εικονική πραγματικότητα ή τι θα μπορούσε να πει η κα Γκάγκα»

banner roots

Αν. Ματζαβέλας: «Εικονική πραγματικότητα ή τι θα μπορούσε να πει η κα Γκάγκα»
28.03.2023 | 10:36

Αν. Ματζαβέλας: «Εικονική πραγματικότητα ή τι θα μπορούσε να πει η κα Γκάγκα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο Λημνιός υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Αντώνης Ματζαβέλας με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νησί, Μίνας Γκάγκα.

Η δήλωση αναφέρει:

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί μας για την 25η Μαρτίου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αν. Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα.

Διαβάζουμε έκπληκτοι στο χθεσινό δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη της, ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου «διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και χειρουργεία» και ότι αφού περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, «συζήτησε με ασθενείς και είδε από κοντά την ικανοποίηση τους».

Οι δηλώσεις αυτές θα ήταν για γέλια αλλά δυστυχώς ακούγονται ως τραγέλαφος για πολλούς από τους συμπολίτες μας που διακομίζονται ή αναβάλλονται τα χειρουργεία τους ή ελπίζουν και προσεύχονται για το μη χείρον όταν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος στο νησί.

Κα Αν. Υπουργέ Υγείας,
Το ζήτημα της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας είναι γνωστό́ ειδικά στις απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

Η λειτουργία πολλών δομών υγείας είναι οριακή́ λόγω και της σοβαρής έλλειψης ιατρικού́ προσωπικού́ και επιβάλλεται να επικαιροποιηθούν τα κίνητρα για την στελέχωσή́ τους. Τα κίνητρα μπορούν και πρέπει να είναι οικονομικά́, μισθολογικά́, διοικητικά́ και επιστημονικά́.

Αυτά έπρεπε να πείτε Κα Υπουργέ. Είναι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που σας έχουν δοθεί εγγράφως το Φλεβάρη 2023.

Αυτά θα τα κάνει πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να έχουμε γιατρούς στα νησιά. Όπως θα κάνει πράξη το νέο σύγχρονο οργανισμό στο Νοσοκομείο μας, θα καταργήσει τους αντιδραστικούς νόμους ιδιωτικοποίησης της υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα μειώσει τις γεωγραφικές και οικονομικές ανισότητες στην υγεία.

Ώστε και στην υγεία, όπως και παντού, να υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το