Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οικογένεια Π. Χαράλαμπου Σουπιού: «Σας ευχαριστούμε!»

the roots web banners 06

Οικογένεια Π. Χαράλαμπου Σουπιού: «Σας ευχαριστούμε!»
13.05.2023 | 16:15

Οικογένεια Π. Χαράλαμπου Σουπιού: «Σας ευχαριστούμε!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πέρασαν σαράντα ημέρες από τον θάνατο του πατέρα Χαράλαμπου Σουπιού, που βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του, τους ανθρώπους της εκκλησίας του νησιού μας, καθώς και όσους ήταν συναισθηματικά δεμένοι μαζί του, αφού για πολύ κόσμο ο παπά Σουπιός ήταν ένα κομμάτι της νιότης τους.

Τα παιδιά του, Όλγα, Σωτηρία και Γιώργος, με μια ανοιχτή επιστολή, ευχαριστούν όσους ήταν στο πλάι του πατέρα τους μέχρι την τελευταία στιγμή: 

Η επιστολή:

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την εκδημία του αειμνήστου πατέρα μας, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χαραλάμπους Σουπιού, αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότερες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας, προς όλους όσοι μάς συμπαραστάθηκαν - με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο - τόσο κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας της ασθένειάς του όσο και κατά τις ημέρες που ακολούθησαν μετά την κοίμησή του. 

Ευχαριστούμε θερμά το αξιέπαινο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, οι οποίοι ως άλλοι καλοί Σαμαρείτες, περιέθαλψαν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό, αλλά και την επιβεβλημένη ανθρώπινη στοργή τον αγαπημένο μας πατέρα,  περιβάλλοντας με διακριτικότητα και ιδιαίτερο σεβασμό την ιερατική του ιδιότητα.

Ειλικρινείς υιικές ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, ο οποίος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας και μίλησε με ευαισθησία και γλυκύτητα από το περίσσευμα της καλής, αγαθής και πλούσιας σε καλοσύνη καρδιάς του για τον πατέρα μας. Ευχαριστίες απευθύνουμε στον Ιερό Κλήρο που έλαβε μέρος σε αυτήν, τους ιεροψάλτες καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Μύρινας που επιμελήθηκαν της ευταξίας του χώρου κατά την κηδεία. 

Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας, με κάθε τρόπο, προκειμένου να μάς εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Ένα πληθωρικό και περιεκτικό "ευχαριστώ", γεμάτο συγκίνηση και αναγνώριση, απευθύνουμε προς ένα έκαστο από το πλήθος των ανθρώπων εκείνων, που κατέκλεισαν την Εκκλησία και συνόδευσαν με την προσευχή τους, την εκφορά του νεκρού πατέρα μας και το πέρασμα της ψυχής του, στο φως της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού.

Επίσης τον Δεσπότη μας και όλους εκείνους, κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς, που συμμετείχαν στο τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνό του και προσευχήθηκαν στον Χριστό για την ανάπαυση της ψυχής του. Η αγάπη, η συμπάθεια και οι παρηγορητικοί λόγοι όλων, μάς στήριξε και ενστάλαξε βάλσαμο κατά τις στιγμές του ανθρώπινου πόνου που προκαλεί η πρόσκαιρη απώλεια.

Η αφιέρωσή του πατέρα μας στην ιερατική του διακονία, η ανάμνηση της αγάπης του για το νησί και τους ανθρώπους του, η αναγνώριση του έργου του από τους πιστούς, το καθαρό και ανεπίληπτο όνομά του στην κοινωνία και η ανάμνηση των παρακαταθηκών του δικού του παραδείγματος, για τιμιότητα, εντιμότητα, ακεραιότητα, φιλοτιμία και ανιδιοτελή προσφορά αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες και το διαρκές μνημόσυνό μας, για την ανάπαυση της καλής και άδολης ψυχή του.

Ευχόμαστε ο Κύριος «ο ετοιμάσας δι’ αυτόν τόπον», να αναπαύει την ψυχή του «εν χώρζώντων καί σκηναίς δικαίων», μέχρι την ημέρα της κοινής αναστάσεως όλων των κεκοιμημένων. Ας μάς συνοδεύει όλους η ιερατική ευχή του.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel