Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους της Λήμνου από την τοπική νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

banner roots

Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους της Λήμνου από την τοπική νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
03.02.2014 | 13:56

Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους της Λήμνου από την τοπική νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανοιχτή επιστολή, απέστειλε η νεολαία του Σύριζα, με αποδέκτες τους νέους και νέες της Λήμνου. Όπως αναφέρετε και στην επιστολή, είναι η πρώτη προσπάθεια, της νεοσυσταθείσας οργάνωσης, για γνωριμία με τη νεολαία του νησιού.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Φίλε αναγνώστη,

   η παρούσα επιστολή είναι για εμάς μια πρώτη προσπάθεια να γνωριστούμε, να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη ζωή και την καθημερινότητα μας στο νησί, τις δυσκολίες που προκύπτουν,  αλλά και τις λύσεις που προβάλλονται, μέσω του αγώνα και της καθημερινής διεκδίκησης.

Στόχος μας δεν είναι να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις, αλλά να θέσουμε  τα σωστά ερωτήματα. Ερωτήματα που συναντάμε σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής μας ζωής και αφορούν από το πως αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικές σχέσεις και κατ’ επέκταση τις προσωπικές, μέχρι το πως επιλέγουμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για μάθηση, αναζήτηση  και ψυχαγωγία. Στη δύσκολη συγκυρία της κρίσης που βιώνουμε, της οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης, που ασφαλώς δεν άφησαν ανεπηρέαστο το νησί  μας , αναζητάμε διεξόδους από τη συνήθεια του καταναλωτισμού, αντιλαμβανόμαστε  τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου και βελτιώνουμε τη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον. 

Άλλωστε στους ίδιους δρόμους περπατάμε, τον ίδιο ήλιο μοιραζόμαστε, στις ίδιες παραλίες ερωτευόμαστε, τα ίδια καράβια χρησιμοποιούμε. Οφείλουμε , λοιπόν, σε τέτοιους καιρούς όλοι και  όλες να πάρουμε θέση στα πράγματα και να μην επιτρέψουμε να γίνει η Λήμνος ένας σύγχρονος τόπος εξορίας, αλλά μια νησίδα αντίστασης και δημιουργίας. Εχθροί μας  η αδιαφορία και ο εφησυχασμός, η απάθεια και ο ατομικός δρόμος.

Όπλα μας  η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα, η αυτοοργάνωση και η ίδια η αντίσταση. Σύμμαχοι μας όσοι-ες αρνούνται να ζήσουν σε μια κοινωνία που παράγει εκμετάλλευση και καταπίεση, αλλά ονειρεύονται ένα διαφορετικό κόσμο με ισότητα, δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους συγκροτήσαμε πριν από ένα μήνα την οργάνωση μελών νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου.  Η οργάνωση αυτή δεν πρέπει  να γίνει απλά μια δεξαμενή ψηφοφόρων,  που θα κάθονται στον καναπέ και θα αναθέτουν στους εδικούς της πολιτικής τον αγώνα για τη ζωή. Πρέπει να γίνει  πυρήνας αντίστασης και δημιουργικότητας που θα κάνει πράξη το σύνθημα “ Κανένας μόνος του στην κρίση”.

Για το επόμενο διάστημα θέτουμε ως άμεσο στόχο την εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης για τη νέα γεννιά. Ενός  σχεδίου που θα αποτελεί ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα θέσεων πάνω σε συγκεκριμένα επίδικα και κατευθύνσεις,  που θα κληθούμε να το διεκδικήσουμε και να το υλοποιήσουμε και μέσα από το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την προσπάθεια το όπλο μας είναι η ίδια η ενεργός συμμετοχή των νέων του νησιού, φοιτητών, μαθητών, νέων καλλιτεχνών, ανέργων.

Για αυτό το λόγο καλούμε και σένα να συμβάλλεις δημιουργικά σε αυτή την προσπάθεια και να μην επιτρέψεις να παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»     

  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel