Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάει το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο

banner roots

Ξεκινάει το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο
04.02.2014 | 13:43

Ξεκινάει το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σχεδόν 7 χρόνια μετά την έγκρισή του, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας ξεκινάει τη λειτουργία του από τη νέα σχολική χρονιά.

Με τη λειτουργία του τμήματος οι μαθητές των Γυμνασίων της Λήμνου αποκτούν μια νέα επιλογή για τη συνέχιση των σπουδών τους στο νησί.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

«Με μεγάλη χαρά σας πληροφορούμε ότι το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας το οποίο είναι εγκεκριμένο  από το 2007 άρχισε -έστω και αργά - να λειτουργεί στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ. Οι προσπάθειες όλων  μας είχαν αποτέλεσμα και έτσι από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές  των γυμνασίων της Λήμνου θα έχουν μία νέα επιλογή για τη συνέχιση των Σπουδών τους στη Λήμνο.

Μικρό ιστορικό

Από το 2007 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας η ίδρυση του τμήματος στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ. Ελλείψεις εργαστηρίων και εκπαιδευτικών, καθώς και άλλες δυσκολίες δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του τμήματος μέχρι σήμερα. Πριν δύο χρόνια η εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ η οποία δραστηριοποιήθηκε στο νησί μας, μας προσέφερε  για την κατασκευή θερμοκηπίου  ένα σημαντικό ποσό( 4350 ΕΥΡΩ)

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  αξιοποίησε τη Δωρεά, και  αποφάσισε να συμπληρώσει το επιπλέον ποσό ( 3000 ΕΥΡΩ περίπου).  Το τμήμα διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο θερμοκήπιο 80 τ. μ , και σύντομα θα αποκτήσει τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεται καθώς και κάθε αναγκαία υποδομή για τη λειτουργία του.  Ο διευθυντής του σχολείου, η καθηγήτρια  Γεωπονίας που ήρθε στο ΕΠΑΛ, αλλά  και όλοι οι καθηγητές προσπαθούν με ζήλο να υπερβούν τα εμπόδια, και να στήσουν ένα σύγχρονο τμήμα που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών και θα  βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ενημέρωση γονέων και μαθητών

Με μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος Λήμνου και οι σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσπαθούμε, παρά τη δύσκολη συγκυρία, να κρατήσουμε τη λειτουργία των Σχολείων σε υψηλό επίπεδο.  Η λειτουργία τμήματος μαγειρικής στο ΙΕΚ Λήμνου, το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τώρα, η ανάπτυξη του νέου τμήματος στο ΕΠΑΛ  ΜΟΥΔΡΟΥ, μπορούν αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας και της γαστρονομίας ενισχύοντας  την προσπάθεια προβολής των προϊόντων της Λήμνου.

Παρακαλούμε όλους τους γονείς και μαθητές να απευθύνονται στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ και να ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα.

 

Ευχαριστούμε

·        Το διευθυντή του Σχολείου κο Πορφύρη που, παρά τις δυσκολίες, επέμενε στη διοίκηση για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

·         Τον κ. Κοντάρα προϊστάμενο ΔΔΕ ν. Λέσβου που συμφώνησε αμέσως  και βοήθησε  τη διεύθυνση του Σχολείου να πετύχει το στόχο της.

·        Το Δήμο Λήμνου που χρηματοδότησε με επιπλέον ποσό τη ΣΕ για το σκοπό αυτό καθώς και για την παρέμβασή του στο Υπουργείο Παιδείας για την αποστολή στη Λήμνο του αναγκαίου εκπαιδευτικού για την έναρξη λειτουργίας του τμήματος.

·        Την εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  για την ευγενική της προσφορά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συμπατριώτη μας κ. Νίκο Καραμόσχο και την κ Αρχοντάκη.

·        Την εταιρία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ που εδρεύει στο Μούδρο.

ΤΕΛΟΣ

         ευχόμαστε στην καθηγήτρια κα Ελισάβετ Ιωακειμίδου από την Έδεσσα  γεωπόνο,  που ανέλαβε υπηρεσία στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ, καλή δύναμη υπομονή και επιμονή. Θα της χρωστάμε πολλά αν καταφέρει, κόντρα στην συγκυρία, να φέρει σε πέρας το έργο που της έχει ανατεθεί».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το